Local Sport Stire

Dionisie Piros, la respectabila vârstă de 92 de ani, ghid Arad Free Tours pentru o zi la Arena „Francisc Neuman”

09.08.2022 ⋅ 0 comentarii


Proiectul „Arad Free Tours – În spatele ușilor închise” organizat de Asociația Turism Alternativ a avut un nou episod la sfârșitul săptămânii trecute. Aproximativ 60 de persoane au vizitat Arena „Francisc Neuman”, locația unde echipa de fotbal UTA, unul din simbolurile Aradului își dispută jocurile.

Ca de fiecare dată, am avut parte de un invitat special, pe domnul profesor Dionisie Piros, care la respectabila vârstă de 92 de ani a devenit ghid Arad Free Tours pentru o zi! O adevărată enciclopedie în ceea ce privește istoria echipei UTA, cu o luciditate și un simț al umorului deosebit, domnul Piros a încântat audiența și a făcut o incursiune în trecut unde a povestit cu foarte multe detalii despre cum s-a născut acest simbol al orașului, eveniment la care a avut ocazia să ia parte, deoarece tatăl sau a fost chiar mâna dreaptă și contabilul baronului.

Alături de Mario Csipai, ghid național de turism și președintele asociației am putut intra „în spatele ușilor închise” în vestiarul echipei, în sala de conferințe, pe terenul de joc, la sala de recuperare, la sala de forță, zona VIP, locațiile unde stau comentatorii TV și radio și am putu vedea și singurul trofeu original care încă se mai păstrează la club, cel al Cupei României din ediția 1947-1948.

Tururile noastre continuă cu o nouă ediție inedită care va avea loc duminică 21 august de la ora 18:00 când vom vizita împreună Cetatea Aradului.

Excursii de o zi

Pe lângă tururile de oraș, Asociația Turism Alternativ vine anul acesta și cu „escapade” pentru turiști: excursii de o zi în România, Serbia și Ungaria, respectiv o excursie de weekend în Bosnia și Herțegovina. Programul acestora este următorul: sâmbătă, 13 august: Perla Serbiei – Novi Sad; Sâmbătă, 3 septembrie: Szeged – istorie și gastronomie (Festivalul Peștelui); Excursie de weekend: vineri 9 – duminică 11 Septembrie: Mostar – „Podul eternității”.

Informații, detalii și înscrieri se pot face la numărul de telefon 0731 050 384.


 

fashiondays.ro