Informatii

Jocul responsabil: 5 sfaturi atunci când joci la „păcănele“

22.08.2022 ⋅ 0 comentarii

„Păcănelele“ sunt, fără îndoială, cel mai popular joc de noroc din România. Nu există nicio localitate, oricât de mică, în care să nu existe măcar o sală de jocuri cu sloturi. Apariția cazinourilor online a facilitat accesul la „păcănele“. Acum, oricine are un telefon mobil inteligent și conexiune la internet poate juca titlurile preferate. Spre deosebire de cele din cazinourile fizice, „pacănelele“ de pe site-urile de gambling pot fi jucate la orice oră. Nu trebuie să te încadrezi în programul unui operator de gambling, pentru că poți juca de acasă sau de oriunde te-ai afla. În mediul online, oferta de jocuri este mai variată, astfel că nu riști să te plictisești. Accesul facil și nelimitat la sloturi predispune, însă, și la joc excesiv și dependență. Află din rândurile care urmează 5 sfaturi care te ajută să joci responsabil. 


  1. Privește jocul la „păcănele“ ca pe un hobby


Când norocul este de partea ta și câștigi la „păcănele“ de câteva ori, s-ar putea să te gândești că poți trăi din această activitate. Adevărul este că nu poți considera gamblingul o sursă de venit. Fie că joci „păcănele“ vechi sau jocuri noi, trebuie să știi că, pe termen lung, cazinoul are avantaj. De asemenea, sloturile sunt prea imprevizibile ca să faci din ele o sursă de bani. Atitudinea corectă este să le consideri doar ca o activitate de petrecere a timpului liber.


  1. Stabilește un buget de joc


Când îți ocupi timpul cu „păcănelele“ tale preferate sau cu jocuri noi, există riscul să pierzi numărul banilor pierduți. În lipsa unei gestionări responsabile a banilor disponibili, este posibil să cheltuiești o mare parte din ei la sloturi. Ca să eviți o astfel de situație, stabilește-ți un buget fix pentru „păcănele“, fie pentru un anumit interval, fie pentru fiecare sesiune de gambling. Nu aloca mai mulți bani decât îți permiți să pierzi, pentru că te poți destabiliza complet din punct de vedere financiar. 


  1. Limitează timpul petrecut la sloturi


Timpul zboară repede când faci o activitate plăcută. Ține ochii pe ceas când te joci, pentru că nu trebuie să pierzi din timpul necesar pentru somn, muncă sau alte activități. De asemenea, stabilește-ți un program limitat de joc. Doar câteva zeci de minute de joc la sloturi ajung pentru a te deconecta. În lipsa unui program pe care să îl respecți cu strictețe, vei fi tentat să continui pentru încă o rotire și încă o rotire…


  1. Nu folosi sloturile ca pe un refugiu


Unii oameni se îndreaptă către jocurile de noroc când sunt nefericiți sau stresați, dar o astfel de atitudine nu este constructivă. Sloturile nu îți vor alunga problemele, iar senzația de alinare temporară se poate transforma în dependență. Mintea se obișnuiește să considere gamblingul un refugiu și creează o conexiune între sentimentele de tristețe și neliniște și sloturi. Deseori, urmarea este o dependență puternică pentru care este necesară o perioadă lungă de terapie. 


  1. Nu juca la „păcănele“ când consumi alcool


Alcoolul nu face niciodată casă bună cu jocurile de noroc. De fapt, consumul de alcool este de multe ori principala cauză pentru decizii stupide. Efectul său asupra capacității de a distinge între ce este bine și ce este rău și asupra abilității de a înțelege consecințele propriilor acțiuni este sever. Nu este nevoie să fii amețit bine pentru a lua decizii proaste. O cantitate mică de alcool este de ajuns ca să analizezi greșit riscurile. Așadar, nu juca la sloturi când bei alcool. Riști să constați după trezire că ai pierdut o sumă uriașă sau chiar toți banii din cont. 


Jocul la sloturi este popular, dar numărul celor care sunt dependenți sau joacă într-un mod compulsiv este mic. Ține cont de sfaturile noastre pentru a rămâne în categoria celor care joacă responsabil. 

fashiondays.ro