Stire

Criza muşcă din confortul europenilor: Marea Britanie plafonează facturile, Italia scade temperatura din apartamente la iarnă

07.09.2022 ⋅ 0 comentarii


Noul premier al Marii Brritanii, Liz Truss, a anunţat că va îngheța facturile la energie în Marea Britanie timp de 18 luni. Italia intenţionează să reducă încălzirea în locuinţe şi în companii în timpul iernii cu scopul de a economisi gazele folosite

Marea Britanie ia măsuri pentru criza energetică. Liz Truss, care de marți este noul premier al Marii Britanii, intenţionează să îngheţe facturile la energie timp de 18 luni şi va permite ca firmele care furnizează gaze şi electricitate să poată obţine împrumuturi de la Guvern pentru subvenţionarea acestor facturi, relatează BBC, citat de EFE.

Preţul maxim al energiei pe care companiile din sector îl vor putea percepe gospodăriilor din Marea Britanie începând din 1 octombrie a fost stabilit la 3.549 lire (4.202 euro) pe an, ceea ce reprezintă o creştere de 80%, după cum a anunţat pe 26 august autoritatea britanică de reglementare Ofgem.

Dată fiind gravitatea situaţiei, Truss intenţionează să anunţe joi noul său plan pentru a ajuta familiile britanice, transmite Agerpres.

Potrivit planului lui Truss, Guvernul din Marea Britanie va garanta împrumuturile companiilor de energie care le vor utiliza pentru a îngheţa sau măcar a reduce facturile iarna care vine şi următoarea.

Detaliile legate de modul în care vor fi ajutate companiile mici pentru a face faţă scumpirilor energiei sunt în curs de revizuire, mai scrie BBC.

„Este liniştitor faptul că Executivul ia în considerare în mod serios sprijinul pe care îl poate oferi companiilor în aceste timpuri atât de dificile”, a declarat pentru mass-media Alex Veitch, reprezentantul Camerelor de Comerţ britanice.

„Dar rămâne de văzut dacă aceste planuri vor merge suficient de departe pentru a oferi ajutorul de care multe companii au nevoie cu disperare”, a adăugat el.

Conform Băncii Angliei, inflaţia interanuală poate ajunge la finele anului la 13% şi ţara poate intra în recesiune înainte de a se încheia 2022, o situaţie care poate să dureze şi în 2023.

Italia intenţionează să reducă încălzirea în locuinţe şi în companii în timpul iernii cu scopul de a economisi gazele folosite

Italia a importat aproximativ 40% din gazul său din Rusia înainte de izbucnirea războiului din Ucraina, dar a început rapid să caute surse alternative de aprovizionare şi să încerce să îşi reducă dependenţa de Moscova.

Potrivit unui plan guvernamental anunţat marţi, temperatura din blocurile de apartamente şi din alte clădiri publice va fi fixată la 19 grade Celsius, cu un grad Celsius mai mică decât în trecut. Temperatura va fi stabilită la 17 grade Celsius pentru spaţiile industriale.

De asemenea, sistemul de încălzire va fi pornit cu o oră mai puţin în fiecare zi. Roma poartă negocieri cu organizaţia de lobyy italiană Confindustria pentru a conveni asupra unei reduceri suplimentare a consumului de gaze în mod voluntar. Italia speră că restricţiile vor reduce consumul de gaze cu 3,2 miliarde de metri cubi în perioada august-martie şi îşi propune să reducă încă 2,1 miliarde de metri cubi prin utilizarea combustibililor alternativi pentru a genera electricitate.

Planul ar putea fi sporit de alte măsuri care încurajează utilizatorii individuali şi întreprinderile să reducă consumul, ceea ce înseamnă că cererea globală ar putea scădea cu 15%, în conformitate cu planurile mai ample ale Uniunii Europene.

Italia şi-a umplut rezervoarele de gaze la 83% din capacitate de la începutul lunii septembrie, adaugă documentul, asigurându-şi rezerve înaintea lunilor mai reci.

Sursa: romaniatv.net


 

fashiondays.ro