Stire

Echipa medicală de la ATI II, una dintre secţiile cu cele mai multe transfuzii, a donat sânge pentru pacienţi (FOTO)

13.09.2022 ⋅ 0 comentarii


Gest frumos făcut astăzi de cadrele medicale care lucrează în cadrul secţiei Clinice Anestezie şi Terapie Intensivă II: au donat sânge pentru pacienţi.

„Sângele nostru poate salva vieți! Numeroși pacienți necesită transfuzii sanguine, pentru o șansă la viață, iar personalul medical știe cel mai bine ce înseamnă să ai nevoie de sânge pentru a putea salva o viață!

Echipa medicală a Secției Clinice Anestezie și Terapie Intensivă II - una dintre secțiile unde se efectuează cel mai des transfuzii – a donat azi dimineață sânge, în semn de solidaritate cu semenii aflați în stare gravă!”, scriu pe Facebook Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Dr. Dana Moţ, medic șef Secție Clinică Anestezie și Terapie Intensivă II, susţine că în această perioadă rezerva de sânge a Centrului de Transfuzie este pe avarie. „Știm că în aceasta perioadă este nevoie de sânge, rezerva Centrului de Transfuzie Sanguină Arad, fiind pe avarie. Unii dintre noi donăm periodic sânge, pentru că zi de zi vedem oameni care luptă pentru viață și pentru care transfuziile sunt vitale. Va îndemn pe fiecare dintre voi - care vă încadrați în condițiile de donator - să alocați o oră, dintr-o zi, pentru a contribui la salvarea de vieți", susţine dr. Dana Mot.

Potrivit reprezentanţilor spitalului, acțiunea de astăzi nu este una singulară la nivelul unității medicale în condiţiile în care numeroase cadre medicale donează sânge, regăsindu-se astfel în evidenţa Centrului de Transfuzie.

Sursa foto: Facebook Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad


 

fashiondays.ro