Stire

Val de căldură neobișnuit peste România - temperaturi de 36 de grade și praf saharian

13.09.2022 ⋅ 0 comentarii


Căldura mare din regiunea mediteraneană va ajunge în a doua jumătate a săptămânii și la noi: în sud sunt așteptate până la 36 de grade.

Vara nu se lasă încă bătută. În regiunea Andaluzia din Spania, precum și în regiunile învecinate, termometrul a urcat la sfârșitul săptămânii trecute până la peste 38°C. Stația meteo Córdoba a fost fruntașă cu aproape 41°C. Aceasta a fost urmată de Morón de la Frontera și Andújar, care au atins 40 de grade.

Căldura extremă va continua să se deplaseze spre estul Europei în următoarele câteva zile.

Motivul este fostul uragan DANIELLE, care dirijează aerul fierbinte din deșertul african spre nord, scrie meteoradar.ro. Acesta nu provoacă doar temperaturi ridicate în regiunea mediteraneană, ci și la noi în țară.

Astfel, valul de căldură va intra miercuri în vestul României, unde temperaturile vor urca până la circa 28°C.

Joi, se vor încălzi și restul regiunilor, mai ales sudul. În timp ce în vest și în sunt preconizate temperaturi de 28-30°C, în sud se vor atinge până la 32°C, iar local în sud-vest chiar și până la 36°C. În jumătatea de nord a țării vor fi averse de ploaie și descărcări electrice.

Vineri, începe să se răcorească ușor în vest și în centru, însă în sud și în est sunt așteptate în continuare maxime de până la 28-30°C, iar local în Dobrogea chiar până la 34°C. În nord și în vest vor continua averse de ploaie.

Începând de sâmbătă, temperaturile vor începe, însă, să coboare în toată țara.

Fostul uragan nu aduce, însă, doar temperaturi ridicat la noi în țară, ci și praf saharian în sud, în zilele de joi și de vineri.


 

fashiondays.ro