Stire

Noi modificări la facturile la energie. Nu toţi românii vor beneficia de preţuri plafonate până în august 2023 chiar dacă au consum lunar sub plafon

14.09.2022 ⋅ 0 comentarii


Se schimbă iar facturile românilor. Guvernul a decis să plafoneze prețurile la energie până la 31 august 2023. Pentru mulți consumatori casnici, facturile vor crește după ce Executivul a schimbat modul de calcul şi a scăzut plafonul până la care se acordă ajutor de la stat.

Guvernul a adoptat o nouă schemă de compensare și plafonare a prețului la energie, care se aplicată începând cu 1 septembrie 2022. Decizia a fost luată săptămâna trecută, la Palatul Victoria. Ordonanţa prevede o reducere a compensării energiei până la un consum casnic de 255 kwh faţă de 300 kwh cât era până la 31 august.

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul Energiei aduce o serie de schimbări importante pentru consumatorii casnici.

Nu toţi românii vor beneficia de preţuri plafonate la energie electrică chiar dacă au consum lunar sub plafonul impus de OUG

OUG prevede că de preţuri plafonate vor beneficia doar clienţii care anul trecut au înregistrat un consum mediul lunar de 300 kwh şi ale căror facturi de anul acesta nu depăşesc 300 kwh. Fiecare consumator poate vedea acest consum mediul pe factura pe care o primeşte lunar de la furnizorul de energie. Cei care au depăşit în anul 2021 consumul mediu lunar de 300 kwh plătesc facturile întregi chiar dacă în anul 2022 au decis să facă economie la curent şi au un consum lunar sub 300 kwh.

Citeste continuarea pe romaniatv.net


 

fashiondays.ro