Stire

În weekend, pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, se joacă „Omul cu mârțoaga”

15.09.2022 ⋅ 0 comentarii


Toamna e din ce în ce mai antipatică, iar temperaturile mici care se anunță pentru acest final de săptămână par să ne îndemne să ne căutăm un adăpost călduț și pentru minte și suflet. Și ce loc mai bun putem găsi decât la teatru? Acolo unde, sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 19.00, pe scena mare, se joacă „Omul cu mârțoaga”, de George Ciprian, în regia lui Laurian Oniga – un spectacol cu mare priză la public.

„Chirică are o ocupație ștearsă – e arhivar. Își vede de slujbă, dar o duce greu: proprietăreasa îl amenință cu evacuarea fiindcă rămâne veșnic dator cu chiria, soția îi reproșează existența strâmtorată la care a condamnat-o. Așa că, eroul nostru caută și găsește la un moment dat, o soluție pe care o consideră salvatoare: încasând niște bani dați cu împrumut el cumpără un cal de curse, pe Faraon al V-lea, o gloabă care stârnește hazul tuturor fiindcă ajunge mereu ultima în orice cursă.  „Soluția” găsită de Chirică se dovedește a fi un eșec: nevasta îl părăsește, iar el devine subiect de batjocoră pentru toată lume. Toate, până într-o zi, când se întâmplă… minunea.”

Aceasta este povestea care îi aduce în fața publicului pe unii dintre cei mai îndrăgiți actori arădeni: Marian Parfeni, Robert Pavicsits, Ștefan Statnic, Alina Vasiljević, Roxana Sabău, Liliana Balica, Oltea Blaga, Adriana Ghiniță, Oana Kun, Dorina Darie Peter, Mariana Tofan și Carmen Butariu. Lor li se adaugă: Bianca Florescu, Luca Madoș și Radu Mihai.

Scenografia spectacolului este semnată de Laurian Oniga, costumele – de Oana Cătălina Văran, mișcarea scenică – de Maura Cosma, light-designul – de Lucian Moga, iar muzica – de Cosmin Lupan.

 


 

fashiondays.ro