Stire

Călin Bibarț: „Casa Sindicatelor trebuie să revină arădenilor”

15.09.2022 ⋅ 1 comentarii


În urma şirului lung de procese dintre administrația locală şi Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România (ANCCSR), care are în posesie clădirea Casei de Cultură a Sindicatelor Arad, în conferința de presă de astăzi Călin Bibarț, primarul municipiului a anunțat noile măsuri demarate spre a revendica pentru arădeni acest imobil emblematic.

„Pentru a finaliza o dată pentru totdeauna problema clădirii Casei Sindicatelor şi a pune capăt «şicanărilor procesuale», am dispus începerea controlului financiar pentru a stabili cuantumul taxelor şi al impozitelor neplătite până în prezent. În cazul neachitării acestora vom face demersurile necesare pentru executarea silită.  Casa Sindicatelor este şi trebuie să rămână a arădenilor", a declarat Călin Bibarț, primarul municipiului Arad.

De altfel, acesta a prezentat şi un scurt istoric al proceselor între Primărie şi ANCCSR, câştigate când de o parte, când de alta, pentru ca la final, instanţa să dea câştig de cauză definitiv sindicatelor, care potrivit primarului, iniţial susţineau că nu sunt proprietarele clădirii, pentru a nu plăti impozite. Ulterior, când s-a pus problema ca Primăria să-şi exercite dreptul de proprietate, sindicaliştii se pare că s-au răzgândit şi au dat Primăria în judecată susţinând că sunt proprietari. În cele din urmă au câştigat, însă acum autorităţile locale intenţionează să ceară impozitul datorat pe ultimii 13 ani, după cum susţine primarul Bibarţ.


 

17.09.2022 14:18
Aradeanul
Bibart este o copie a lui jiță, care a încercat de 10 ani "SĂ FURE", de la arădeni, Casa de Cultură a Sindicatelor, dar... a luat "m.... U. E., de la instanță. Acum, Bibart, "copia lui tranvai" se bagă "în poză". Casa de Cultură a Sindicatelor ESTE A ARĂDENILOR, nu a lui "Jiță" sau a lui "Bibi".
fashiondays.ro