Stire

Preşedintele CJA s-a întâlnit cu europarlamentarul Cristian Bușoi pentru a discuta despre investiţiile din sănătate

16.09.2022 ⋅ 0 comentarii


Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a avut o întâlnire de lucru cu europarlamentarul Cristian Bușoi, pe tema investițiilor în sănătate, prin accesarea de fonduri europene, cu prioritate din Planul Național de Redresare și Reziliență,  dar și din alte programe, cum ar fi Programul Operațional din Sănătate, începând din anul 2023.

Europarlamentarul Cristian Bușoi a subliniat faptul că, în momentul de față, sunt multe administrații județene sau locale, precum și spitale care au depus sau au în lucru documentații pentru accesarea fondurilor disponibile pe aceste linii de finanțare.

„Suntem pregătiți cu soluții pentru sistemul de sănătate publică. Este un concurs de proiecte și, îmi doresc, în final, ca regiunea pe care o reprezint, să beneficieze de cât mai multe proiecte care vor fi finanțate”. Europarlamentarul a spus că România poate să acceseze fonduri pentru sănătate pe două componente majore: Programul Operațional Sănătate și componenta „sănătate” din PNRR. „Este foarte important să avem proiecte pe care să le putem depune, pentru că, în caz contrat, se pot pierde fonduri importante”, a completat europarlamentarul.

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a făcut o scurtă radiografie a proiectelor pe care instituția le are pe agenda de lucru. „Recent, Consiliul Județean Arad a depus un proiect pentru a fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru reabilitarea energetică moderată a pavilionului central și a clădirii fizioterapiei, din Piața Mihai Viteazul. În plus, am depus încă două cereri pentru accesarea de fonduri europene prin POIM. Primul proiect vizează achiziționarea unui sistem de detectare a incendiilor pentru clădirea fostului Spital Municipal, din Piața Mihai Viteazul. Prin al doilea modernizăm rețeaua de fluide medicale (oxigen, vacuum și aer comprimat) și dotăm spitalul cu trei grupuri electrogene. Dorim să valorificăm orice oportunitate ni se arată și consider că întâlnirile cu factorii decizionali, implicați în procesul legislativ la nivel european sunt extrem de utile. Îi mulțumesc domnului europarlamentar Cristian Bușoi pentru interesul acordat, pentru faptul că a venit la Arad și am avut această discuție informativă  extrem de utilă”, a declarat președintele CJA.

Europarlamentarul Cristian Bușoi a fost informat și despre proiectele viitoare ale Consiliului Județean Arad: „Ne dorim să accesăm fonduri din PNRR și pentru înființarea și dotarea unui compartiment de radioterapie, în incinta fostului Spitalului Municipal și totodată, să depunem un proiect pentru modernizarea și dotarea cu aparatură performantă a  Secția de cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență. Suntem conștienți de competiție, dar suntem convinși că proiectele noastre vor atrage un punctaj mare. Dorim să exploatăm și oportunitățile venite din viitorul program de finanțare România-Ungaria, în cadrul căruia intenționăm să depunem un proiect pentru modernizarea și dotarea cu aparatură a secției de chirurgie a spitalului județean. Nu în ultimul rând, suntem pregătiți pentru Programul Operațional Sănătate, unde sperăm că vom putea accesa fonduri pentru a continua investițiile în vederea modernizării și reabilitării imobilelor fostului spital municipal”, a completat Iustin Cionca.  

 


 

fashiondays.ro