Stire

Glad Varga: „Autorităţile locale pot depune cereri pentru extinderea infrastructurii de colectare a deşeurilor”

23.09.2022 ⋅ 0 comentarii


Deputatul Glad Varga, membru în Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic, susţine că autorităţile locale pot depune cereri pentru extinderea infrastructurii de colectare a deşeurilor prin înfiinţarea de centre de colectare separată prin aport voluntar. Este vorba de centre unde pot fi predate deșeuri voluminoase, inclusiv anvelope sau mobilier uzat, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri din construcții și demolări.

Alocarea financiară totală acordată prin PNRR pentru lucrările destinate înființării de centre de colectare cu aport voluntar este de 587,86 milioane euro, din care 135,66 milioane euro reprezintă alocare financiară suplimentară de 30% din sumele alocate prin PNRR. Valoarea maximă eligibilă  este de cel mult 778.720 euro/centru de colectare prin aport voluntar, echivalentul fără TVA, în conformitate cu devizul general aferent proiectului – tip. Din această sumă, costul aferent dotării centrului de colectare prin aport voluntar cu utilaje și echipamente tehnologice, inclusiv dotări și active necorporale este de aproximativ 280.000 euro, fără TVA”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Cererile de finanţare se pot depune în perioada 22 septembrie – 22 noiembrie 2022, în limita plafonului maxim de 200% din alocarea financiară totală.

Anunţul de lansare a apelului şi informaţii detaliate sunt disponibile AICI.


 

fashiondays.ro