Stire Politic

Zi CRUCIALĂ pe 30 septembrie! Putin ar putea să anunțe oficial ANEXAREA teritoriilor ucrainene ocupate la Federația Rusă

27.09.2022 ⋅ 0 comentarii


Președintele Vladimir Putin urmează să se adreseze vineri, 30 septembrie, ambelor camere ale Parlamentului rus și ar putea folosi discursul pentru a anunța în mod oficial aderarea la Rusia a teritoriilor ocupate din Ucraina, potrivit celei mai recente evaluări făcute de Ministerul britanic al Apărării, publicate pe pagina de Twitter a instituției. Oficialii separatiști proruși au declarat valide referendumurile pentru alipirea Doneţk şi Lugansk la Federația Rusă.

Astfel, potrivit sursei citate, există o posibilitate realistă ca Putin să-și folosească discursul pentru a anunța în mod oficial aderarea regiunilor ocupate ale Ucrainei la Federația Rusă, relatează HotNews.ro.

Referendumurile care se desfășoară în prezent în aceste teritorii sunt programate să se încheie miercuri, pe 27 septembrie.

”Liderii Rusiei speră aproape sigur că orice anunț de aderare va fi văzut ca o justificare a \"operațiunii militare speciale\" și va consolida sprijinul patriotic pentru conflict”, susțin serviciile secrete militare britanice.

Reamintim că referendumurile din autoproclamatele republici Doneţk şi Lugansk au fost recunoscute ca fiind valide, a anunțat, pe 25 septembrie, presa de stat rusă.

Referendumul privind intrarea Lugansk în Federația Rusă a fost validat, deoarece la el au participat peste 50% dintre alegători, a declarat șeful Comisiei Electorale Centrale. Prezența la vot în Lugansk, în cele trei zile de scrutin, până la ora 20:00, ora Moscovei, era de 76,09%.

Prezența la vot la referendumul desfăşurat în regiunea Herson pentru intrarea în componenţa Rusiei a fost de 48,91%, iar prezența la vot la referendumul din regiunea Zaporijjia a fost de 51,55%, în cele trei zile de scrutin, luând în calcul inclusiv voturile din străinătate.

Sursa: realitatea.net


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro