Stire Politic

Cristina Ciorogar trage un semnal de alarmă cu privire la spitalul din Lipova

04.10.2022 ⋅ 0 comentarii


Cristina Ciorogar, consilier judeţean PNL, trage un semnal de alarmă cu privire la funcţionalitatea Spiatlului Orăşenesc Lipova.

„În calitate de cetățean al Orașului Lipova, vin cu o întrebare privind unul dintre obiectivele de investiții din orașul nostru: "Ce se întâmplă cu noul Spital Orășenesc Lipova?" După cum știți, în anul 2020 s-au finalizat lucrările de construcție a noului Spital Orășenesc din Lipova, investiție în valoare de 5,6 milioane EUR (valoare licitata), predată de către Compania Națională de Investiții - Orașului Lipova în urmă cu doi ani dar din păcate și în acest moment spitalul nostru este încă nefuncțional (vezi referința 1). Potrivit proiectului, în clădirea noului spital ar fi trebuit să funcționeze secțiile:

- Medicină internă (25 de paturi) și Pediatrie (20 de paturi), care în prezent funcționează încă în vechea locație,

- Obstetrică-ginecologie (6 paturi), Chirurgie (6 paturi) și compartimentul ATI (3 paturi) - secții noi, care nu sunt dotate deocamdată cu aparatură și echipamente medicale și nici încadrate cu personal. (2)

În perioada pandemiei, Spitalul Orășenesc Lipova a funcționat câteva luni ca spital suport pentru pacienții Covid-19. (3) Totodată, sunt plătite în continuare: chirie pentru clădirea unde își desfășoară activitatea secțiile de Pediatrie și Medicină internă, respectiv cheltuieli de întreținere pentru clădirea nouă a spitalului. (4)

Ne amintim faptul că, în anul 2019, în timpul vizitelor efectuate la Lipova de către doamna Ministru al Sănătății, Sorina Pintea, și doamna Prim-ministru, Viorica Dancila (PSD), s-au promis 5,4 milioane lei pentru dotarea cu aparatură și echipamente medicale a spitalului, fapt care nu s-a realizat (vezi referințele 5, 6 și 7). În sfârșit, conform Strategiei integrate de dezvoltare urbană a Orașului Lipova 2021-2030, Primăria Lipova nu a alocat bani pentru achiziționarea aparaturii și echipamentelor necesare funcționării noului Spital Orășenesc Lipova!

Stimați cetățeni ai Orașului Lipova, această situație de blocaj și ineficiența financiară nu poate continua. Subsemnata, Cristina Denisa Ciorogar, consilier județean și președinte PNL Lipova, îmi manifest disponibilitatea de a fi de ajutor soluționării problemei de funcționare a noului Spital Orășenesc Lipova. Consider că toate instituțiile statului și factorii interesați trebuie să se așeze la masă și să discute sincer, deschis, concret, cu cifre, modul în care putem face să fie dat în folosință acest spital”, a declarat Cristina Ciorogar. 


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro