Informatii

La ce să fii atent când alegi cabina de duș?

13.11.2022 ⋅ 0 comentarii

Dintr-o baie modernă nu pot lipsi elementele care contribuie la sporirea confortului sau a aspectului estetic, iar acest lucru se referă și la elementele de utilare. O cabină de duș este o alegere perfectă în acest sens, însă pentru a te bucura de confort este nevoie să fii atent la câteva detalii, despre discutăm în cele ce urmează. 

Alege o cabină de duș suficient de mare

Dacă ești obișnuit să te bucuri de mult spațiu atunci când faci duș, va trebui să ai în vedere elementele care te-ar putea face să te simți în largul tău. Alege o cabină de duș de dimensiuni mari, care să îți ofere o deplină libertate de mișcare, dar care să îți permită și să montezi elementele decorative moderne și funcționale. Vei avea nevoie de o pară de duș, de o savonieră sau chiar de un suport potrivit pentru cosmeticele necesare pentru îngrijire și rutine zilnice. 

Alege o cabină de duș modernă și estetică

Un aspect important, atunci când vine vorba de alegerea unei cabine potrivite de duș este și estetica. Este important să te documentezi astfel încât să poți alege modelele moderne de cabine de duș, care înfrumusețează spațiul băii tale. 


Vei vedea că există modele de cabine de duș semirotunde sau pătrate, iar aici va trebui să alegi și în funcție de stilul băii tale. Cabinele cu finisaj rotunjit se potrivesc cel mai bine în contextul amenajărilor în stil clasic, în vreme ce cabinele de duș pătrate merg foarte bine în amenajări specifice stilului modern sau scandinav. 

Alege o cabină de duș care îți oferă confort

Unele tipuri de cabine de duș sunt realizate din materiale medii, din punct de vedere al calității și implicit al confortului, însă dacă vrei un plus din acest punct de vedere ar trebui să cauți modelele de cabine de duș cu masaj. Deși au costuri ușor mai ridicate, aceste îți vor oferi un confort sporit și o rezistență pe măsură și în consecință sunt o alegere deosebit de eficientă. 


Unele tipuri de cabine de duș sunt dotate de asemenea cu suporturi pentru prosoape, cu senzori pentru pornirea apei sau chiar cu suporturi speciale pentru telefon sau sisteme audio. 

Alege cabina de duș în funcție de cum este deschiderea ușii

Deși pare un aspect mai puțin important, deschiderea ușii contribuie foarte mult la confort. Ușile se pot deschide spre stânga sau spre dreapta sau, dacă acest lucru nu este posibil, poți opta pentru uși glisante. Acestea nu ocupă loc la deschidere iar procesul se realizează cu ușurință, fără disconfort. 

Alege cabina în funcție de dispunerea pe perete

Unele tipuri de cabine de duș pot fi pozate pe un perete, iar altele pot fi montate la joncțiunea dintre doi pereți. Astfel, dacă vrei să folosești o cabină de duș de colț, poți opta pentru modele pătrate sau semirotunde, care te vor ajuta să eficientizezi spațiul. Dacă ai la dispoziție o baie mare, atunci te poți bucura de cabine de duș din sticlă, care se pot monta pe unul dintre pereții băii. 


Acestea sunt cele mai comune aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când alegi cabina de duș, însă pe lângă acestea ar trebui să fii atent și la bugetul pe care îl aloci pentru produsul potrivit pentru tine.


Poți verifica ofertele magazinelor specializate, pentru a vedea care sunt prețurile, astfel încât să te poți încadra în bugetul stabilit. Observă materialele din care este realizată cabina, analizează finisajele și bucură-te de confortul pe care ți-l poate oferi o nouă cabină de duș!

fashiondays.ro