Stire

Cât mai ține episodul rece - Anunțul meteorologilor:

21.11.2022 ⋅ 0 comentarii


Peste România se află un val de aer rece care va mai persista câteva zile, în unele zone se vor înregistra chiar ninsori serioase.

"Vorbim de o vreme închisă cu precipitații în cea mai mare parte a țării, ciclonul se apropie de Marea Neagră și evoluția va fi una rapidă spre Ucraina, precipitațiile se vor mută pe partea de nord-vest a țării unde a intrat deja în vigoare un cod  galben. În zonele montane sunt așteptate ninsori moderate cantitativ, vântul se intensifica în Dobrogea și sudul Olteniei. Ploile din sudul țării, după ora 10 expiră codul galben, am înregistrat cantități de peste 30 de litri pe m2, inclusiv în bucurești. Va mai plouă și astăzi dar din ce în ce mai slab cantitativ. Iarnă autentică în nordul Moldovei, temperaturi de 0 grade", a declarat Mihai Huștiu, meteorolog ANM.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 20 noiembrie, ora 10 – 21 noiembrie, ora 10
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ

În intervalul menționat va ploua însemnat cantitativ în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane aferente, până la altitudini de 1700 m. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.

Temporar va ploua și în restul regiunilor, pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă de 15...20 l/mp, iar în Dobrogea și Bărăgan vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie.

Meteorologul Mihai Huștiu a anunțat, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, și schimbările vremii din primele zile ale săptămânii viitoare.

„Luni se intensifică și vântul in zonele sudice. De luni, se ameliorează. De mâine seară, precipitațiile vor înceta. Ziua de marți va fi mai liniștită, cu temperaturi ridicate pentru acest interval.

Dar miercuri pot fi din nou precipitații. Ploi locale vor putea să apară miercuri și joi”, a explicat meteorologul ANM - Mihai Huștiu, duminică, la Realitatea PLUS.

Sursa: realitatea.net


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro