Stire

Sărbătoare la deschiderea celei de-a XXVI-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Clasic

22.11.2022 ⋅ 0 comentarii


Primul gong al celei de-a XXVI-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Clasic va răsuna la Arad, în doar câteva ore. Întâlnirile teatrale memorabile de care arădenii vor avea parte sunt precedate de o adevărată sărbătoare petrecută în deschiderea FITCA 2022. Aceasta are loc, miercuri, 23 noiembrie, de la ora 19.00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Clasic Ioan Slavici”. Oaspeții vor auzi atunci primele acorduri ale imnului Festivalului Internațional de Teatru Clasic, interpretat de chiar compozitorul său: Cári Tibor. Muzica serii va continua cu piese din creația aceluiași compozitor, interpretate împreună cu flautistul Boldizsár Szabolcs.

„Muzica și moda sunt protagonistele Galei de deschidere a Festivalului de anul acesta. O colecție inedită intitulată „La Belle Epoque și semnată de Vali Cioban va ajunge în fața publicului cu acest prilej. Marea surpriză este aceea că veți vedea defilând pe podium altfel de... modele. Este vorba despre personalități din învățământ, din sport, teatru sau din mediul de afaceri. – spune Bogdan Costea, manager al Teatrului Clasic

Ultimul invitat al Galei este pianistul și compozitorul Teo Milea care va susține un scurt recital. La ora 19.30, pe scena Sălii Mari va avea loc primul spectacol al FITCA 2022: Chiritza în concert”, producție a Teatrului Național Lucian Blaga” din Cluj Napoca. 


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro