Stire

Eleva bătăușă și tatăl său vitreg au fost trimiși în judecată

23.11.2022 ⋅ 0 comentarii


Pe rolul Judecătoriei Arad a fost înregistrat, în urmă cu câteva zile, dosarul în care sunt judecați pentru loviri sau alte violențe eleva bătăușă și tatăl său vitreg, cel care a filmat bătaia aplicată fetei de 15 ani.

„Având în vedere informaţiile apărute în presa locală referitoare la cauza penală privind un conflict violent între două persoane minore de sex feminin de 17 şi 15 ani, eleve ale unui liceu din municipiul Arad, conflict care a fost filmat cu telefonul de către o a treia persoană majoră de sex masculin, Biroul de Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarea observaţie: la data de 22.09.2022, organele de poliţie din cadrul I.P.J. Arad au fost sesizate cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de loviri şi alte violenţe, reclamându-se violenţe fizice asupra unei persoane de sex feminin minore, exercitate de către o altă persoană de sex feminin minoră.

La data de 28.09.2022, s-a dispus începerea urmării penale in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, şi instigare la loviri sau alte violenţe. 

La data de 29.09.2022, cauza penală a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, respectiv în jurul orei 14:00, cu ocazia solicitării scrise formulate de organele de poliţie cu privire la înregistrarea sesizării şi atribuirea numărului unic. În aceeaşi dată, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penală faţă de doi suspecţi.

În data de 29.09.2022, în jurul orei 21:00, organele de poliţie au dispus reţinerea pe o durată de 24 ore a celor doi suspecţi. În data de 30.09.2022, Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale în cauză”, au informat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Faţă de cei doi inculpaţi, s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 zile.

De menționat este faptul că, deși fapta a fost sesizată la Poliție în data de 22 septembrie 2022, nu au fost demerate cercetări, fapta fiind cercetată abia după o săptămână de la sesizare, astfel că cei responsabili de aceste verificări vor fi sancționați disciplinar la nivelul IPJ Arad, după o anchetă internă a inspectoratului. 

Amintim că o elevă a fost bătută cu pumnii și picioarele, iar întreaga încăierare a fost filmată chiar de tatăl agresoarei care nu doar că nu a intervenit ci și-a instigat fiica să lovească și mai tare. 

Filmulețul a fost publicat de tatăl fetei pe rețelele sociale, iar apoi a fost distribuit prietenilor și colegilor fetei.

Adolescenta a fost lovită cu palmele, dată cu capul de o sobă de mai multe ori și apoi trântită la pământ. Deși s-a rugat de mai multe ori sa fie lăsată în pace, cealaltă adolescentă a continuat să o lovească până a ajuns pe pământ în poziție fetală. Fata îi spunea „Te rog nu mai da, că mă omori așa!”. De asemenea, eleva este avertizată să nu îi „dea în gât” pe alți trei elevi. 


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro