Informatii

Cum asiguri confortul angajaților la birou pe timpul sezonului rece?

29.11.2022 ⋅ 0 comentarii

În timpul sezonului rece poate fi dificil să întreții un grad sporit de confort la birou, mai ales în contextul costurilor destul de ridicate în ceea ce privește utilitățile. Totuși, chiar și la birou este nevoie de asigurarea unui climat potrivit pentru angajați, iar pentru a reuși acest lucru iată care sunt aspectele pe care trebuie să le iei în considerare. 

Montează un aparat de aer condiționat

Aerul condiționat este deosebit de important pentru viața noastră de zi cu zi, iar dintr-un birou acesta nu trebuie să lipsească. Poți alege, în funcție de compartimentarea și tipul biroului, între un aparat de aer condiționat cu unitate exterioară și un aparat de aer condiționat cu unitate de pardoseală. În ambele cazuri vei vedea o îmbunătățire la nivelul temperaturii interioare, lucru care va ajuta foarte mult în ceea ce privește asigurarea confortului. 


Aerul condiționat este un mod ieftin de asigurare a confortului, care își produce efectele pentru mult timp. În acest fel, atunci când investești într-un astfel de produs vei constata că investiția se amortizează rapid, deoarece toți angajații se vor bucura de confort termic, iar acest lucru va conduce la creșterea productivității. 

Montează un sistem de încălzire în pardoseală

Încălzirea în pardoseală nu mai este de multă vreme o necunoscută pe piața materialelor de construcții, așadar vei putea afla toate detaliile cu privire la costuri sau modalități de punere în operă. Un sistem de încălzire în pardoseală este eficient deoarece reușește să acopere încălzirea la nivelul extremităților inferioare, iar în acest fel crește gradul de confort.


La baza acestor sisteme stă o rețea de țevi prin care trece agentul termic. O atenție sporită trebuie acordată, totuși, pardoselilor efective, deoarece nu toate modelele de pardoseală suportă o astfel de schimbare. Unele tipuri de pardoseli pot reacționa diferit în condițiile încălzirii, lucru care le poate deteriora. 

Optează pentru elemente modulare de mobilier

Mobilierul modular este una dintre cele mai bune opțiuni pentru un birou, deoarece acesta ajută la organizarea mai eficientă a spațiilor. Mobilierul modular consumă mai puțin spațiu și oferă posibilitatea de a așeza cu o mai mare ușurință toate elementele de care ai nevoie la nivelul firmei (acte, dispozitive etc.).

Asigură un iluminat corect

Iluminatul sporește confortul și productivitatea, așadar va fi nevoie să ai în vedere și acest lucru. Optează pentru corpuri de iluminat care să acopere suprafețe cât mai mari, astfel încât vizibilitatea să fie cât mai bună în interiorul biroului. 

Izolează termic și fonic biroul

Izolarea termică și fonică reprezintă două dintre cele mai bune soluții pentru creșterea confortului. Izolarea termică se poate face cu vată minerală bazaltică ori cu vată de sticlă, sau cu elemente din polistiren. De asemenea, poate fi folosită și spuma poliuretanică pentru izolarea termică a spațiilor, aceasta oferind confortul de a utiliza încăperile într-un timp chiar mai rapid. 


Pentru a izola fonic spațiile, cea mai bună soluție este folosirea vatei bazaltice, un material cu proprietăți foarte bune de reducere a temperaturilor. De asemenea poți folosi rigipsul pentru izolare și compartimentare, deoarece acest material are proprietăți foarte bune de retenție a zgomotelor. 


Într-un birou este absolut necesar să le oferi angajaților cele mai bune condiții, deoarece în acest fel aceștia vor putea lucra în condiții optime, care să genereze productivitate. Alege cele mai bune sisteme de încălzire și ventilare, alege mobilierul potrivit și nu uita să aduci îmbunătățiri continue la nivelul spațiilor, pentru ca toată lumea să vină cu plăcere la birou.

fashiondays.ro