Stire

Un arădean este acuzat de fraudă cu fonduri europene

07.12.2022 ⋅ 0 comentarii


Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus sesizarea instanței de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției unui inculpat, reprezentant al unei asociații, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în formă continuată.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în perioada 2016-2017, în cadrul a trei proiecte finanțate din fonduri europene, inculpatul, în calitatea menționată mai sus, ar fi utilizat în alt scop suma de 62.761 euro, plătită cu titlu de avans de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.
Concret, banii primiți în condițiile de mai sus, după ce ar fi fost schimbați în lei, ar fi fost cheltuiți în interes propriu de către inculpat.

În prezența apărătorului ales, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea unor drepturi.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Arad.


 

fashiondays.ro