Stire

Pod nou la Hălmagiu: acesta face legătura între centrul de comună şi satele Bănești, Cristești, Brusturi, Bodești și Leasa

09.12.2022 ⋅ 0 comentarii


Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, participă sâmbătă la inaugurarea unui pod în Hălmagiu, obiectiv important care creează o nouă legătura între comună și satele aparținătoare Bănești, Cristești, Brusturi, Bodești și Leasa. De asemenea, podul face legătura între centrul comunei și terenurile agricole, respectiv între viitoarea capelă și cimitir. Valoarea investiției este de 1 104 000 lei, subvenție din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului.

„Am preluat primaria din Hălmagiu cu doi ani în urmă și muncesc pentru a onora încrederea oamenilor. Comuna noastră are o istorie importantă, dar noi proiectăm și pentru viitor, fiindcă e important să creștem confortul localnicilor, să îi facem să se simtă cât mai bine în comuna lor. De asta este atât de important și podul pe care îl inaugurăm la sfârșitul săptămânii și îi mulțumesc domnului președinte Iustin Cionca pentru că și de această dată va fi alături de noi”, a declarat primarul comunei Hălmagiu, Gheorghe Dărău.

Tot în acest sfârșit de săptămâna se va pune piatra de temelia la viitoarea capelă mortuară din Hălmagiu, investiție cu o valoare de 930 000 lei, finanțată de Consiliul Județean Arad și Primăria Comunei. Administrația locală speră ca lucrările să înceapă chiar de anul acesta. Președintele Iustin Cionca a subliniat sprijinul acordat de Consiliul Județean în modernizarea comunei Hălmagiu: „Doar în ultimii doi ani am alocat 600 000 de lei pentru investiții precum extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în satele aparținătoare, reabilitarea clădirilor aflate în administrarea primăriei sau construirea capelei. Îl apreciez pe domnul primar, are o strategie pentru dezvoltarea comunei și sunt partenerul acestuia în realizarea obiectivele propuse”.

 

 

 

 


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro