Stire

Poliţia Locală dă iama în şoferii care parchează ilegal în Alfa şi Micălaca

21.12.2022 ⋅ 0 comentarii


Poliţia Locală dă iama în şoferii care parchează ilegal în cartierele Alfa şi Micălaca, în zonele în care problema locurilor a fost rezolvată prin amenajarea unor parcări rezidenţiale.

„În ultimele luni, ca urmare a numeroaselor sesizări adresate de cetățenii din cartierul ALFA care au contractat un loc de parcare în parcările rezidențiale, privind eludarea prevederilor regulamentului de funcționare (HCLM 510/2019) de către șoferi care garează diverse autovehicule în aceleași perimetre, dar fără a achita costul serviciului de care beneficiază, polițiștii locali au inițiat o serie de acțiuni destinate creșterii gradului de conformare a conducătorilor auto la prevederile codului rutier și regulamentului susmenționat.

Într-o primă etapă, echipajele aflate în tura de seară și noapte, au plasat notificări privind amenzile aplicabile pe parbrizele autovehiculelor parcate pe căi de acces, trotuare, spații verzi, piste de biciclete. Notificările în cauză au recomandat în mod explicit deținătorilor să utilizeze în mod licit  locurile rămase necontractate din parcările rezidențiale sau locurile din cele două fast-parkuri finalizate în cartier.

Având în vedere că intervenția polițiștilor locali a avut rezultate limitate, de cele mai multe ori șoferii alegând să nu dea curs solicitării transmise, în data de 19.12.2022, două echipaje din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au efectuat verificări în tot cartierul ALFA, identificând peste 70 de conducători auto care au parcat în zone de acces, pe trotuar, spații verzi, treceri de pietoni.

Toți proprietarii acestor autovehicule vor primi prin poștă invitația de a se prezenta la sediul DGPL pentru a oferi clarificări privind identitatea conducătorilor auto care au parcat neregulamentar. Șoferilor li se va explica faptul că, cei mai mulți au deja un istoric al parcării neregulamentare, ca modalitate de evitare a contractării unui loc oferit de SC RECONS SA. Deși, în această perioadă ce precede sărbătorile de iarnă, prevenția constituie mai mult decât oricând opțiunea polițiștilor locali, conducătorii auto în cauză trebuie să fie conștienți că menținerea acestui tip de conduită contravențională va conduce, în curând, la aplicarea de amenzi”, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale.

Potrivit acestora, respectivul demers al instituţiei survine exclusiv în cartierele unde problema cantitativă a locurilor de parcare a fost soluționată prin regenerarea urbană. Măsura invitării la sediul DGPL constituie un nou pas către conștientizarea necesității contractării și utilizării legitime a spațiilor de parcare puse la dispoziție de administrație, de către deținătorii de autoturisme. Dialogul de la sediul central al poliției locale constituie ultima etapă, înainte de aplicarea măsurilor sancționatorii prevăzute de codul rutier și HCLM 510/2019.

„Menționăm că, în ultima lună, au fost notificați peste 200 de șoferi, în cartierele Alfa și Micălaca. În această perioadă, au fost aplicate 39 de sancțiuni, pe timpul zilei, pentru încălcarea codului rutier în arealul parcărilor. 6 amenzi au fost aplicate după lăsarea întunericului. Cele mai multe încălcări ale HCLM nr. 510/2019 privind aprobarea documentației de atribuire a serviciului public de administrare, întreținere și exploatare a zonelor de parcare cu plată din Municipiul Arad, a parcărilor de reședință și ridicări vehicule către SC RECONS SA Arad  au fost identificate pe străzile Ilie Măduța, Aleea Borsec, A. P. Negură, Voinicilor, C. Lepa, Simfoniei, Zalău, Aleea Răsăritului, Ghe. Ciuhandru, C. Coposu, A. Stamatiad, Sighișoara, Dr. I. Suciu, Călimănești, Mărului, N. Brânzeu, Abrud, Zorelelor, Gheorghe Magheru, Tunarilor, Griviței.

Patrulele poliției locale vor continua implementarea măsurilor progresive și cuprinzătoare de determinare a conformării la HCLM 510/2019 și codul rutier, în zonele din oraș unde oferta de locuri de parcare create satisface cererea cumulată a rezidenților. Verificările vor fi efectuate în special la orele în care se înregistrează cea mai mare concentrație de autovehicule staționate (după orele 17.00, de luni până vineri)”, mai spun poliţiştii locali.

Sursa foto: Poliţia Locală


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro