Stire

Ce recomandă Poliţia Locală arădenilor care găsesc diferite bunuri pierdute; ieri, o femeie de 80 de ani şi-a recuperat geanta datorită unui bărbat cu spirit civic

17.01.2023 ⋅ 0 comentarii


Un arădean cu spirit civic care a găsit o geantă de damă, a apelat la sprijinul Poliţiei Locale pentru găsirea proprietarei. În geantă se afla o importantă sumă de bani.

„În data de 16.01.2023, în urma unei sesizări transmise de către un cetățean Direcției Generale Poliția Locală Arad, prin apelarea Serviciului Dispecerat și Monitorizare, la numărul gratuit 0257/939, polițiștii locali cu atribuții de ordine publică, au recuperat o geantă pierdută.

Deplasându-se la adresa indicată, agenții constatatori au preluat de la P.C.N., în vârstă de 30 de ani, geanta de damă de culoare neagră care conținea documente, portofel cu o sumă importantă de bani, respectiv alte obiecte de valoare. Tânărul găsise respectivul accesoriu pe stradă. 

Agenții de poliție locală au procedat la verificarea actelor care se aflau în geantă și astfel au identificat adresa persoanei care pierduse poșeta. Este vorba despre o doamnă în vârsta de peste 80 de ani.  Prin intermediul unei vecine,  oamenii legii au luat legătura telefonic cu fiul acesteia, care a sosit imediat la adresa respectivă, recuperând obiectele pierdute de mama sa.

Din fericire, în municipiul Arad, sunt mulți cetățeni care optează pentru returnarea obiectelor găsite, unele persoane acționând chiar în sensul identificării pe cont propriu a proprietarilor acestora, aspect care implică timp și asumarea unor riscuri. Totuși, există și persoane care consideră că le aparține bunul găsit. În acest sens, menționăm că legea penală pedepsește însușirea bunului găsit, respectiv fapta de a nu preda în termen de 10 zile bunul găsit autorităților ori persoanei care l-a pierdut.

Cei care găsesc bunuri pierdute trebuie să aibă în vedere, de asemenea, faptul că acestea pot conține date cu caracter personal ce nu pot fi postate pe rețelele de socializare și a căror dezvăluire este pedepsită de lege.

Având în vedere aceste aspecte, respectiv faptul că pierderea portofelului nu este o noutate, mai ales în zonele urbane aglomerate, Direcția Generală Poliția Locală Arad recomandă cetățenilor municipiului Arad sesizarea de îndată a Dispeceratului Poliției Locale, la numărul de telefon 0257/939 (apel gratuit, regim de permanență), în situația în care se află în postura mai sus descrisă, pentru ca obiectele găsite să ajungă în cel mai scurt timp în posesia proprietarilor”, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale.

 

 

 

 

 


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro