Sport

Cum să te îmbraci dacă mergi cu motocicleta? 6 reguli de bază

30.01.2023 ⋅ 0 comentarii

Echipamentul moto este necesar indiferent de distanțele parcurse cu motocicleta, de condițiile meteo sau de tipul de drum pe care conduci: carosabil sau off-road. Dacă vrei să fii întotdeauna echipat corespunzător, astfel încât să te bucuri de drumeții în siguranță și, de ce nu, fashion, atunci iată cele șase reguli de bază!


Nu pleca la drum fără casca moto

Căștile moto sunt esențial de purtat atunci când mergi cu motocicleta, indiferent dacă ești pilot sau pasager. Există mai multe tipuri de căști, așa că o vei găsi întotdeauna pe cea potrivită, fie aceasta integrală, flip-up, adventure, open face sau cele special fabricate pentru sporturile extreme off-road, precum cross enduro. Totodată, ține minte că aceste accesorii sunt disponibile în diferite mărimi, așa că fii atent să nu achiziționezi o cască mai mică sau mai mare.


Poartă o geacă impermeabilă

Gecile moto sunt unele dintre cele mai „versatile“ piese vestimentare pe care le poate purta un iubitor al drumețiilor pe două roți; printre cele mai populare se află geaca moto impermeabilă. Ce oferă în plus față de gecile convenționale? Simplu! 


Te protejează de ploaie, brumă, rouă, vânt puternic, umiditate, cât și de alte obstacole care pot apărea pe carosabil sau pe traseele forestiere, precum nisip, pietre, crenguțe etc. Alege o jachetă pe măsura ta, astfel încât să fii protejat și să te simți confortabil! Geaca trebuie însoțită de pantaloni lungi, confortabili, fabricați dintr-un material rezistent și care să-ți ofere libertate în timpul condusului.


Mănușile nu protejează doar mâinile!

Un alt accesoriu de nelipsit din vestimentația de motociclist este reprezentat de mănușile moto. Acestea nu protejează doar mâinile de vânt puternic, frig, ploaie sau alte obiecte, ci și de potențialele accidente deoarece manevrezi vehiculul în principal cu mâinile, iar dacă vei simți disconfort la acestea, atunci și manevrabilitatea și controlul pot fi compromise.


Orientează-te către încălțămintea moto adecvată

Dacă ești la început de drum, cu siguranță, încerci să înveți tot ceea ce poți acumula de la persoanele cu mai multă experientă. S-ar putea să observi că unii șoferi preferă să poarte teniși sau sneakerși în loc de bocanci sau cizme adecvate. Ei bine, pentru protecția ta și a pasagerului de pe motocicletă, este recomandat să porți bocanci sau cizme înalte cel puțin până la gleznă. Acestea trebuie să fie bine strânse pe picior și, suplimentar, impermeabile.


Folosește protecții suplimentare

Adesea, vestimentația moto nu este suficientă pentru a-ți proteja corpul sau obiectele transportate în bagaj. Există, uneori, situații excepționale în care s-ar putea să ai nevoie de protecții și armuri moto la coate, umeri și spate. Folosește, de asemenea, doar echipamentul și protecțiile fabricate din materiale rezistente și puternice la contactul cu particulele de nisip, ploaie, pietricele, cât și în caz de accident.



Haine impermeabile pentru vreme nefavorabilă

Atunci când vântul este puternic sau plouă, ai nevoie de o vestimentație adecvată, impermeabilă, rezistentă și confortabilă deopotrivă. Alături de casca moto - esențială oricărei călătorii, poartă combinezon sau jachetă și pantaloni lungi, cizme, mănuși și alte accesorii potrivite vremii respective.


Hainele impermeabile diferă de cele convenționale, oferind un plus de protecție atunci când plouă. În cazul în care călătorești light, pune în bagaj măcar o pelerină de ploaie subțire și ușor de transportat. 


Echipamentul moto este de nelipsit indiferent de drumețiile pe care le faci, fie acestea zilnice, în oraș sau extraurbane. Ține cont de sfaturile practice oferite și de piesele vestimentare recomandate și bucură-te de călătoriile pe două roți în siguranță!



fashiondays.ro