Stire

Excelența școlară arădeană, marcată printr-o conferință publică

13.02.2023 ⋅ 0 comentarii


Centrul Județean de Excelență Arad și-a prezentat, în cadrul unei conferințe organizate la sfârșitul săptămânii trecute, principalele coordonate ale activităților pe care le desfășoară în vederea pregătirii elevilor capabili de performanță școlară din municipiu și județ. Totodată, în cadrul manifestării, directorul acestei instituții educaționale arădene,  Loredana Roman, a prezentat primul Anuar al Centrului Județean de Excelență Arad.

Manifestarea a reunit un public numeros în sala de ședințe a Consiliului Județean Arad, format din cadre didactice și elevi de la nivelul Centrului Județean de Excelență Arad, care au avut ocazia să vorbească, într-un cadru formal,  despre legăturile lor cu această instituție și despre utilitatea sa deosebită în privința susținerii performanței școlare.

Evenimentul a avut un invitat special, în persoana fostului ministru al Educației, Monica Anisie, actualmente, președintele Comisiei pentru Învățământ, Tineret și Sport din cadrul Senatului României, inițiatoare a proiectului privind înființarea centrelor de excelență în plan național, care a avut o intervenție online în cadrul conferinței.

În marja conferinței a avut loc și o expunere aplicată, realizată de Tiberiu Dughi, profesor de psihologie la Universitatea ,,Aurel Vlaicu” Arad, care a prezentat o serie de aspecte de interes privind sentimentul de apartenență la nivelul Centrului Județean de Excelență Arad, în baza chestionarelor completate în prealabil de elevi și cadre didactice.

Din partea oficialităților locale au participat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, Marius Göndör, inspector școlar general al Inspectorului Școlar Județean Arad și Minodora Marinescu, directorul Casei Corpului Didactic ,,Alexandru Gavra” Arad, care au apreciat activitățile derulate de către noua instituție arădeană și au evidențiat posibilitatea unor proiecte de colaborare cu aceasta, între care oferirea de către Consiliul Județean Arad a unor tabere gratuite în facilitățile de care dispune pentru elevii care s-au remarcat prin rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile școlare.

Conform datelor care au fost prezentate de către Loredana Roman, directorul Centrului Județean de Excelență Arad,  noua instituție și-a început activitatea în octombrie 2021, cu aproximativ 300 de elevi. Interesul crescut al acestora pentru activitățile de pregătire derulate în cadrul Centrului a determinat dublarea numărului de elevi la debutul actualului an școlar.  În cursul primului an de funcționare al Centrului, au fost obținute 35 de premii și calificări la olimpiadele și concursurile școlare de la nivel național și peste 150 de premii la cele din plan local și județean.

 


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro