Informatii

Cum să scapi de mirosurile neplăcute generate de țevile înfundate

25.02.2023 ⋅ 0 comentarii

Una dintre cele mai des întâlnite probleme din gospodării este mirosul neplăcut generat de scurgeri și țevi înfundate. Motivul pentru care acestea au o miasmă greu de suportat este acumularea de resturi provenite de la mâncare sau substanțele de curățare. Deși odorizantele de tip spray pot fi o soluție eficientă pe moment, acestea având capacitatea de a acoperi mirosurile neplăcute, ele reprezintă doar o variantă provizorie. 


Ca să scapi definitiv de mirosurile neplăcute generate de țevile înfundate poți opta pentru câteva trucuri pe care să le pui în aplicare ori de câte ori ai probleme. Acestea te vor ajuta atât pe moment, cât și pe termen lung în ceea ce privește evitarea viitoarelor incidente similare. Iată care sunt unele dintre cele mai utile variante pentru care poți opta:


  1. Folosește metode de desfundare care neutralizează mirosul 

Ca să te asiguri că problema țevilor înfundate este rezolvată simultan cu cea a mirosurilor neplăcute din casă este recomandat să optezi pentru desfundarea chiuvetei cu produse profesionale sau foarte puternice. Una dintre cele mai cunoscute și eficiente variante este BioEffect - soluție anti-miros neplăcut pe bază de enzime, compoziția sa specială neutralizând miasmele și lăsând în urmă un parfum fresh. 


  1. Folosește site de protecție 

Cel mai adesea țevile se înfundă atunci când prea multe reziduuri se adună în interiorul acestora, iar jetul de apă nu este suficient de puternic astfel încât să pătrundă prin scurgere. Dacă în cazul chiuvetei din bucătărie resturile alimentare și grăsimile sunt cel mai mare inamic, atunci când vine vorba despre lavoarul de la baie sau de scurgerea de la cadă ori de la cabina de duș, părul și spuma reprezintă o combinație care va favoriza acumularea de depuneri. 


Un sfat util pentru a evita acest lucru este folosirea sitelor de protecție care se atașează în interiorul chiuvetei, pe duza de scurgere. În funcție de cantitatea de reziduuri care se va strânge în urma folosirii acestea trebuie curățare după fiecare utilizare sau o dată la câteva zile. Ține cont că această soluție nu împiedică complet acumulările din interiorul țevilor, dar scade considerabil riscul de a te confrunta cu problema țevilor înfundate. 


  1. Curăță frecvent țevile

Dacă îți dorești să eviți miasmele greu de suportat cauzate de înfundarea țevilor de scurgere ia în considerare să le cureți frecvent. Deși nu este unul dintre cele mai plăcute procedee, desfacerea țevilor aflate sub chiuvetă de câteva ori pe an va avea un impact major în ceea ce privește acumulările de reziduuri. Când faci acest lucru poți profita de ocazie pentru a le spăla cu soluții pentru mirosurile neplăcute care vor lăsa în urmă un parfum fresh și vor preveni scurgerile ulterioare. 


De asemenea, folosirea preventivă a soluțiilor anti-miros și a celor dedicate desfundării țevilor poate fi o modalitate care să te scutească de neplăceri ulterioare. Poți încerca și remedii naturale din oțet, bicarbonat de sodiu sau suc de lămâie pentru a neutraliza aceste mirosuri. 


Eliminarea mirosurilor neplăcute din casă cauzate de țevile înfundate se poate face rapid și ușor cu ajutorul soluțiilor speciale concepute în acest scop. Cu toate acestea, ține cont să folosești cât de mult poți măsuri de prevenire a acumulări de resturi în interiorul țevilor. În acest sens, curățarea lor periodică, utilizarea sitelor de protecție și a soluțiilor naturale pot fi metode eficiente. 

melthdesign.ro/