Informatii

6 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a pleca în Bali

25.02.2023 ⋅ 0 comentarii

Bali este o destinație exotică potrivită pentru petrecerea unui concediu în cuplu sau chiar în familie, mai ales dacă vrei să descoperi o cultură nouă și să te bucuri de peisaje inedite.


Cunoscută pentru plajele deosebite, cultura vibrantă și mâncarea delicioasă, insula Bali te îndeamnă la aventură. Înainte de a-ți face bagajele pentru vacanța pe care o meriți, iată care sunt câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le știi:

  1. Vremea

Bali are un climat tropical, cu o medie de temperatură de 30 de grade Celsius pe tot parcursul anului. Cea mai bună perioadă pentru a vizita Bali este cea cuprinsă între aprilie și octombrie, în timpul sezonului uscat.


Sezonul ploios durează între noiembrie și martie, dar chiar și atunci există suficient soare pe insulă. Cel mai important este să te aștepți la o cantitate mare de ploi în această perioadă.


Alege zilele ideale pentru un concediu cu adevărat special și cumpără un bilet de avion București-Bali în avans.

  1. Cerințe administrative și legale

În ceea ce privește viza, Bali nu cere majorității cetățenilor lumii să aibă o viză pentru șederi de până la 30 de zile, dar este important să verifici aceste detalii înainte de te pregăti de vacanță. Contactează Ministerul Afacerilor Externe pentru a afla tot ce trebuie despre condițiile de călătorie în Indonezia.

  1. Restricții și cod vestimentar

Contactul cu noi culturi și religii implică un respect reciproc pe care trebuie să-l arăți la fiecare pas. Bali este o societate conservativă hindusă, ceea ce presupune că trebuie să urmezi un cod vestimentar modest când vizitezi atracțiile turistice sacre, precum templele.


Femeile trebuie să evite fustele scurte sau să arate prea multă piele, în timp ce bărbații ar trebui să poarte cămăși și pantaloni lungi.

  1. Transport

Cea mai folosită metodă de transport în Bali este scuterul sau bicicleta cu motor. De asemenea, turiștii pot să închirieze mașini și să apeleze la serviciul taximetriștilor. Ai la dispoziție și modalități de transport în comun, dar trebuie să fii foarte atent și să cunoști zona. Ține minte este că autobuzele și microbuzele pot fi aglomerate în cea mai mare parte a timpului.

  1. Sănătate și siguranță

Bali nu implică pericole pentru sănătate, dar trebuie să fii atent la consumul apei și să bei doar apă îmbuteliată și nu din surse precum izvoarele sau robinetul, deoarece poate fi contaminată.


Înainte de a pleca în Bali, poți discuta cu medicul de familie despre nevoia de a te vaccina împotriva anumitor boli. Bali nu are cerințe specifice despre vaccinuri pentru turiști, dar există riscuri în ceea ce privește bolile transmise de mușcături de insecte.

  1. Activități și obiective

Activitățile și obiectivele turistice sunt variate în Bali și ai la dispoziție surfing, scufundări, explorarea templelor și a satelor tradiționale. Printre obiectivele care merită să fie incluse pe lista ta se află și satul Ubud sau templele Uluwatu și Tanah Lot.


Bali este o destinație fascinantă și frumoasă care oferă posibilități inedite pentru fiecare. Ține cont de aspectele importante ale călătoriei pe care urmează să o faci în Indonezia și planifică totul din timp.

fashiondays.ro