Stire

Instalația de sonorizare a Stadionului Francisc Neuman, motiv de contre în CLM

28.02.2023 ⋅ 0 comentarii


Punctul 27 de pe ordinea de zi a ședinței CLM de azi a fost cel referitor la aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiție DALI – ”Instalație de Sonorizare Stadion Francisc Neuman”. Însă înaintea votului propriu-zis au existat mai multe discuții în contradictoriu, vizavi de anumite aspecte tehnice, iar proiectul a fost retras.

Stadionul a fost deschis pe 28 august 2020 și servește în prezent drept casă pentru echipa UTA Arad din Liga I. Potrivit proiectului de hotărâre „având în vedere sonorizarea actuală a stadionului este de mică putere, nefăcând față la un stadion plin, se impune aducerea la standarde internaționale a instalației de sonorizare, care să asigurare o acoperire omogenă cu unde sonore pentru spectatorii din toate zonele; Astfel, se impune determinarea punctelor cheie pentru amplasarea sistemului de sonorizare atat la peluze cat si la tribunele pricipale. Necesitatea şi oportunitatea realizării instalației de sonorizare este evidentă pentru nevoile actuale ale stadionului, configurat astfel încât acoperirea acustică să fie asigurată pe toată suprafața tribunelor și a peluzelor”.
Astfel, s-a propus aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiție DALI – ”Instalație de Sonorizare Stadion Francisc Neuman”.

Consilierii USR au făcut referire la mai multe aspecte tehnice vizavi de sistemul de sonorizare. 

Nu mai vreau sa spun cum am ajuns aici. Sunt sute de metri de cablu și lipsește și o automatizare a acestora încât ele să fie oprite de la distanță. E necesar inclusiv un sistem de back-up. Boxele daca vă uitați este un model care de obicei este destinat concertelor de muzică electronică, de a purta sunetul pe distanțe mari, nu sunt destinate stadionului. Te rog frumos nu mă întrerupe. Este un model foarte scump. Acum mă lăsați să vorbesc, voi ajunge și la final”, a afirmat consilierul USR , Florin Stana. 

El a fost întrerupt de președintele de ședință , după care a intervenit primarul Călin Bibarț care a decis retragerea proiectului de pe ordinea de zi pentru o dată viitoare, având cei interesați astfel prilejul să aducă modificări sau îmbunătățiri. 

Eu voiam să vă propun retragerea proiectului pentru că datele vi le-a dat cineva în domeniu, poate un concurent care a pierdut licitația. În cele ce urmează, beneficiarii vor lua toate datele acestea de la d-voastră și le verifică. Într-o ședință viitoare o modificăm și o supunem la vot”, a spus edilul Bibarț. 

Florin Stana a venit cu replica : „Această marcă este comercializată în Romania, specificațiile din proiect se potrivesc doar acestui model de boxă. Se pregătește o licitație cu dedicație”. 

A luat cuvântul și directorul Recons, Nicolae Mehelean care a precizat: „Am spus la licitație o bază de proiectare. Analizele de sunet sunt făcute de o firma care are suport din Anglia și a făcut măsurători la tot ce este acolo. Ele sunt deja parte din echipamentele care sunt deja acolo pe stadion. Motivul e să nu încarce costurile.” 

Proiectul a fost retras de pr ordinea de zi, urmând să fie consultați specialiști care vor modifica sau într-un final, lămuri problema. 

 


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro