Local Religie

Un proiect menit sa ofere ajutor celor mai vulnerabile persoane din comunitate

15.09.2022 ⋅ 0 comentarii

Arhiepiscopia Aradului a demarat un proiect menit sa ofere ajutor celor mai vulnerabile persoane din comunitate. Proiectul Cantina Sfântul Nicolae - serviciul masa pe roti pentru bunicii comunitatii, care a demarat pe 6 decembrie 2021, se va desfasura pe o perioada de 30 de luni, pana pe 27 decembrie 2022. Acesta este finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capitalul Uman 2014-2020, Axa prioritara 4 – Incluziunea sociala si combatarea saraciei, Domeniul Major de intervenit 4.4. – Reducerea numarului de persoane apartinand grupurilor vulnerabile prin furnizarea unor servicii sociale/medicale/socio-profesionale de formare profesionala adecvate nevoilor specifice in vederea integrarii socio-profesionale.

Proiectul are o valoare totala eligibila de 2.742.882,60 lei, care reprezinta asistenta financiara nerambursabila. Scopul general al proiectului este reducerea numarului de persoane varstnice aflate în situatii de vulnerabilitate din Arad, prin dezvoltarea activitatatii cantinei Sfântul Nicolae ca centru de preparare si distribuire a hranei pentru persoane aflate în risc de saracie, pentru a deservi 170 de varstnici.

Pentru a asigura serviciile necesare, s-a renovat si dotat cu echipamente performante cantina sociala, s-au achizitionat 2 autoutilitare in sistem de leasing operational si s-a înfiintat un serviciu mobil de distribuire a hranei de tipul masa pe roti. Acest serviciu va fi disponibil timp de 24 de luni pe perioada proiectului si cel putin 6 luni dupa finalizarea acestuia.

Serviciile sunt adresate persoanelor de peste 65 de ani din Arad, identificati prin resurse proprii cat si cu sprijinul autoritatilor locale, care se afla in incapacitatea de a-si asigura traiul zilnic ca urmare a deficientelor fizice, a bolilor si a saraciei. Scopul proiectului este sa identifice si alte masuri de sprijin necesare in vederea integrarii socio-economice a celor 170 de persoane vârstnice, menite sa ajute comunitatea sa depaseasca starea actuala de risc si marginalizare.

Proiectul Cantina Sfântul Nicolae - serviciul masa pe roti pentru bunicii comunitatii este un exemplu concret de implicare si solidaritate fata de cei care au nevoie de ajutorul nostru si arata ca prin colaborare si munca in echipa putem face diferenta in viata celor din jurul nostru.

Detalii şi modalităţi de implicare găsiţi aici: www.masaperoti.com


fashiondays.ro