Local Religie

Arhiepiscopia Aradului a demarat o activitate importanta de ajutorare a celor in nevoie

15.10.2022 ⋅ 0 comentarii

Arhiepiscopia Aradului a demarat o activitate importanta de ajutorare a celor in nevoie, prin intermediul proiectului Cantina Sfântul Nicolae - serviciul masa pe roti pentru bunicii comunitatii. Acest proiect are o durata de 30 de luni, pana in 27.12.2022 si este finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capitalul Uman 2014-2020, Axa prioritara 4 – Incluziunea sociala si combatarea saraciei, Domeniul Major de intervenit 4.4. – Reducerea numarului de persoane apartinand grupurilor vulnerabile prin furnizarea unor servicii sociale/medicale/socio-profesionale de formare profesionala adecvate nevoilor specifice in vederea integrarii socio-profesionale.

Valoarea totala eligibila a proiectului este de 2.742.882,60 lei, iar toata suma reprezinta asistenta financiara nerambursabila. Obiectivul general vizat de proiectul Cantina Sfântul Nicolae este reducerea numarului de persoane varstnice aflate în situatii de vulnerabilitate din Arad, prin dezvoltarea activitatii cantinei Sfântul Nicolae ca centru de preparare si distribuire a hranei pentru persoane aflate în risc de saracie pentru a deservi 170 de varstnici.

Proiectul isi propune sa ajute persoanele de peste 65 de ani din Arad, identificati prin resurse proprii cat si cu sprijinul autoritatilor locale, aflate in incapacitatea de a-si asigura traiul zilnic ca urmare a deficientelor fizice, a bolilor si a saraciei. Pentru a reusi acest lucru, s-a renovat si dotat cu echipamente performante cantina sociala, s-au achizitionat 2 autoutilitare in sistem de leasing operational si s-a înfiintat un serviciu mobil de distribuire a hranei de tipul masa pe roti, serviciu pentru care se va asigura functionarea timp de 24 de luni pe perioada proiectului si cel putin 6 luni dupa finalizarea proiectului.

Scopul nostru este sa identificam si alte masuri de sprijin necesare in vederea integrarii socio-economice a celor 170 de persoane varstnice, menite sa ajute comunitatea sa depaseasca starea actuala de risc si marginalizare. Prin acest proiect, se doreste reducerea numarului de persoane apartinand grupurilor vulnerabile prin furnizarea unor servicii sociale, medicale, socio-profesionale de formare profesionala adecvate nevoilor specifice, in vederea integrarii socio-profesionale.

Cu o valoare totala eligibila de 2.742.882,60 lei, proiectul Cantina Sfântul Nicolae - serviciul masa pe roti pentru bunicii comunitatii isi propune sa ofere ajutor si sprijin celor mai nevoiasi din Arad. Implementarea acestui proiect ar putea avea un impact pozitiv

Detalii aici: www.masaperoti.com

fashiondays.ro