Stire

Lapoviță și ninsoare? Cod galben de vreme rea pentru cea mai mare parte a județului

15.03.2023 ⋅ 0 comentarii


Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben valabil în Vestul țării, care va afecta cea mai mare parte a județului.

Potrivit unei informări meteorologice, începând de astăzi de la ora 16, până mâine la ora 20, vom avea parte de  intensificări ale vântului și precipitații moderate cantitativ. „În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar în noaptea de miercuri spre joi (15/16 martie) și în prima parte a zilei de joi în dealurile vestice, dar și în zonele mai joase din Maramureș, Transilvania și nord-vestul Moldovei se vor semnala și lapovițe și ninsori. La munte, din seara zilei de miercuri vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 10...15 l/mp. Vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice, iar din dimineața zilei de joi și în cele estice, sud-estice, precum și pe crestele montane, cu viteze în general de 45...55 km/h”, scrie meteoromânia.ro, site-ul ANMH.

De menționat că pentru intervalul  15 martie, ora 18 – 16 martie, ora 18 a fost emis un cod galben, fenomenele vizate fiind intensificări ale vântului.

„În intervalul menționat, local și temporar, mai ales în zona de câmpie din Crișana și Banat vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55...60 km/h”, au ținut să precizeze meteorologii.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro