Stire

Pentru ce mai sunt amendaţi de Poliţia Locală arădenii

22.03.2023 ⋅ 0 comentarii


Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au constatat și sancționat la începutul acestei săptămâni, mai multe fapte de încălcare a prevederilor legale, în domeniul ordinii publice.

„În urma semnalării unui cetățean, echipajul aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu a surprins în cartierul Grădiște, în parcul situat pe strada Petru Rareș, 2 femei care după ce și-au luat copiii de la grădinița din zonă, pălăvrăgeau mâncând nestingherite semințe, aruncând cu indolență cojile pe jos, sub ochii micuților, care se jucau în parc. Agenții de poliție locală au sancționat fapta constatată, conform HCLM nr. 297/2015, aplicând totodată măsura complementară a aducerii zonei afectate la starea inițială, obligând cele două contraveniente să curețe locul respectiv.

În mod similar au procedat polițiștii locali în situația constatării unui adăpost improvizat în zona podului care duce spre Ștrandul Neptun, persoanele responsabile de mizeria produsă pe domeniul public, fiind sancționate, aplicându-se inclusiv măsura complementară anterior descrisă, în acest fel  asigurându-se curățarea domeniului publică. O altă faptă de nerespectare a dispozițiilor legale a fost sancționată de patrula de ordine publică, respectiv nerespectarea prevederilor HCLM nr. 208/2011 pentru aprobarea regulamentului privind prevenirea apariției și proliferării animalelor fără stăpân pe domeniul public al municipiului Arad. În acest sens, S.L., în vârstă de 40 de ani, s-a ales cu amendă pentru că nu a procedat la curățarea domeniului public, neavând asupra sa cele necesare (pungă și sticlă cu apă), în vederea ridicării dejecțiilor animalului de companie pe care îl plimba. Conform normelor în vigoare, persoanele acompaniate de un câine sunt obligate să ia măsuri, de îndată, prin orice mijloace adecvate, pentru colectarea excrementelor animalului respectiv, pe străzi, în parcuri, grădini și în alte spații publice”, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale.

De altfel, instituţia reamintește cetățenilor că pot sesiza permanent la Serviciul Dispecerat faptele de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, la numărul de telefon 0257/939, apel gratuit, în vederea constatării în teren a contravențiilor, respectiv aplicării măsurilor legale care se impun. „Menționăm că aceste demersuri vizează asigurarea unui mediu curat, care să ridice calitatea vieții arădenilor”, mai susţin reprezentanţii Poliţiei Locale.

 

Sursa foto: Poliţia Locală

        


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro