Stire

„Alege! E dreptul tău” la Colegiul Economic; ce elevi s-au calificat la faza naţională

22.03.2023 ⋅ 0 comentarii


La Colegiul Economic a avut loc, vineri, faza județeană a Concursului național pe teme de protecția consumatorilor ALEGE! E DREPTUL TĂU ediția 2023,  organizat de Ministerul Educației și Cercetării, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.             

„Consursul se adresează elevilor de la clasa pregătitoare până la clasa XI-a, având două secţiuni: secțiunea desen/creație grafică elevilor de la clasa pregătitoare până la clasa VIII-a şi secțiunea test grilă și eseu pentru clasele IX-XI.

„Scopul acestei competiții este acela de a forma tineri consumatori, conștienți de drepturile lor, capabili să selecteze produsele și serviciile care corespund intereselor lor.

De asemenea, prin pregătirea legislativă corespunzătoare, elevii învață să sesizeze eventualele abuzuri ale operatorilor economici, solicitând calitate și refuzând produsele necorespunzătoare sau neetichetate corect.

Tema concursului din acest an a fost «ACHIZIȚIA ONLINE - ACHIZIȚIE SIGURĂ». Reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Arad  au făcut parte din comisia județeană de jurizare, alături de reprezentanți ai Inspectoratului Scolar Județean Arad”, susţin reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Arad.

De menţionat că la faza națională, ce se va desfășura în iunie 2023 s-au calificat  Alexandru Băceanu, elev al Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară Arad (locul I) și Amalia Jiv, de la Colegiul Economic (locul al II-lea).

 Sursa foto: Facebook Colegiul Economic Arad


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro