Stire

Spitalul Județean beneficiază de un nou aparat medical performant

23.03.2023 ⋅ 0 comentarii


Spitalul Județean a fost dotat cu un nou aparat pentru intervenții medicale de urgență și tratamentul clinic al pacienților, prin intermediul Ministerului Sănătății, valoarea acestuia fiind de aproximativ 225.000 de lei. „Platformă videolaringoscop-fibrobronhoscop” este folosită în cazul intubărilor și a recoltării de probe microbiologice.

„Platforma, trusa de intubație dificilă, conține un videolaringoscop – care poate fi conectat la patru tipuri de laringoscoape, atât pentru pacientul pediatric, cât și pentru pacientul adult – și două bronhofibroscoape. Aceste dispozitive medicale ajută în situații de urgență la manevra de intubație ora-traheală, atunci când  aceasta este dificilă și nu este posibilă intervenția prin metoda clasică. De asemenea, bronhofibroscopul poate fi utilizat în secțiile de terapie intensivă, pentru a realiza bronhoaspirație și, prin aceasta, să obținem date de micro-biologie, utile în practica clinică”, a declarat dr. Cristian Nicolescu, medic șef Secție Anestezie și Terapie Intensivă I.

Modernizarea sistemului sanitar arădean reprezintă o prioritate a Consiliului Județean Arad. În prezent, se construiesc trei spitale noi, două urmând să fie finalizate în acest an, iar cel de al treilea – Complexul Matern-Pediatrie –, cu o valoare de peste 90 de milioane de euro, având asigurată finanțare europeană.

„Apreciem sprijinul pe care ni-l oferă Ministerul Sănătății, prin dotarea Spitalului Județean cu această aparatură medicală. Sănătatea arădenilor este prioritară pentru noi! Consiliul Județean continuă investițiile în sistemul de sănătate arădean, nu doar prin construirea de noi spitale și modernizarea secțiilor actuale, ci și prin achiziționarea de aparatură medicală modernă, necesară diagnosticărilor în mod corect, cât și tratamentelor eficiente. În ultimii ani, fiecare secție a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a beneficiat de achiziționarea de aparatură modernă, performantă, pentru un act medical de calitate superioară”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro