Stire

Ciclon deasupra României. Temperaturile scad chiar și sub pragul de îngheț și revin ploile. La munte vor predomina ninsorile

27.03.2023 ⋅ 0 comentarii


Un ciclon de aer rece va pătrunde pe teritoriul României. Va aduce cu el ploi și temperaturi scăzute. La munte vor predomina ninsorile, iar temperaturile vor scădea sub pragul de îngheț.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o INFORMARE METEOROLOGICĂ pentru intervalul 27 martie, ora 06 – 29 martie, ora 21, când sunt așteaptate intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată – îngheț la sol și brumă. Pe timpul zilei, temperaturile vor scădea cu peste 10 grade de la o zi la alta, dar cel mai frig va fi noaptea. În unele zone se vor înregistra și temperaturi de până la minus 20 grade.

”În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare.
Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol.

În sud-estul teritoriului în seara zilei de luni (27 martie) vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină”, a transmis ANM.

 

Sursa: romaniatv.net


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro