Stire

“Bun rămas” la Liceul “Nicolae Bălcescu” din Gyula

08.05.2023 ⋅ 0 comentarii


În data de 6 mai 2023,  la Liceul „Nicolae Bălcescu" din Gyula (LNB),  a avut loc serbarea de rămas bun a elevilor de clasa a XII-a, sub genericul „La revedere, școală dragă!", la care a participat și șeful reprezentanței diplomatice românești la Gyula, Florin Vasiloni, consulul general. Elevii absolvenți, cuprinși în două clase, au luat parte la această serbare, desfășurată pe scena Centrului Cultural Românesc din cadrul LNB, în prezența a sute de persoane (elevi, profesori, părinți, invitați).

La eveniment au participat numeroase oficialități, printre care Florin Vasiloni, consulul general român la Gyula; Daniel Banu, consul general la Szeged; Gheorghe Cozma, președintele Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU); Erno Gorgenyi, primarul orașului Gyula; pr. Florin Olteanu, protopop de Gyula, reprezentant al Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria (EORU); Teodor Cilan, prorectorul Universităţii "Aurel Vlaicu" din Arad; Dorina Aneta Maria Ardelean și Eugen Gagea, reprezentanți ai Universității de Vest „Vasile Goldiș” (UVVG), ș.a. 

Directorul LNB, Maria Gurzău Czegledi, a salutat publicul, iar cele două clase de absolvenţi au urcat pe scenă și au prezentat câte un montaj liric, realizat sub îndrumarea unor cadre didactice, în care prin muzică și versuri elevii și-au exprimat recunoștința față de cadrele didactice, dar mai ales nostalgia terminării unui ciclu de viață. Fiecare dintre acești elevi a primit câte o floare și un dar simbolic, o trăistuță, ca semn de noroc, din partea colegilor din clasa a XI-a.

Elevii merituoși au fost premiați de către conducerea școli; de către AȚRU; de către autoguvernările românești din jud. Bekes și Gyula; de către fundația “Lucia Borza”; iar în premieră, UVVG a instituit “premiul Aurel Ardelean”, în memoria fondatorului universității arădene. Un procent important dintre absolvenții liceului “N. Bălcescu” din Gyula vor accesa burse oferite de către statul român, la diverse universități din România.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro