Local Sport Stire

Când alergi cu ghinionul , iar acesta te ajunge pe linia de sosire

09.05.2023 ⋅ 0 comentarii


 

Și mai ales, când antrenorul acestuia este VAR-ul .

Cam asta s-a întâmplat ieri la Pitești.

Putea ca sentința să fie definitivă în această cursă, dacă antrenorul Vintilă îl folosea pe Garita de la debutul partidei.

Se pare că VAR-ul în România tinde să arate, deseori, cine e ”șeful” în această brigadă lărgită de arbitraj. Cei aflați în cabina monitoarelor, bine ascunși de posibila furie a spectatorilor, la adăpost de înjurăturile și reproșurile celor din tribune, despică deseori firu-n patru și uită că ei sunt puși acolo pentru a-i ajuta pe colegii lor din teren și nu pentru a influența vizibil unele faze litigioase.

Și-atunci, pe bună dreptate se întreba ieri Mircea Rednic: ” Ce rost mai au cei patru arbitri din teren”?

Sau, ne întrebăm noi, de ce sunt delegați arbitri care nu au talentul sau pregătirea fizică necesară de a se afla la momentul potrivit aproape de fazele letigioase.

Eu cred, și mulți dintre dumneavoastră cred la fel, că dialogul secret din cască dintre arbitri centrali și ” șeful ” din cabina VAR este de fapt, un ordin al celor ” ASCUNȘI ” către cei ” EXPUȘI”. Altfel nu ne putem explica de ce Maldinovici sau Cojocaru în recentele meciuri ale UTA-ei , ”au aplecat capul” ( cu greu ) după discuții îndelungate în căștile din dotare , în timp ce, pe teren au trecut peste aceste faze așa cum în partidele din campionatele Europei, trec majoritatea arbitrilor centrali.

Sperăm ca aceste discuții să poată fi auzite , în curând , și de fanii prezenți în tribune. Se pare că acest proiect este în lucru, dar până la finalizare, cei din VAR vor continua să influențeze....puțini în bine, dar mulți... în ce vor ei.

Ceea ce e cert este faputul că VAR-ul va fi perceput mereu ca antrenorul ”Ghinionului”, partenerul cu care echipele aleargă în curse.

Iar Ghinionul va fi imputat mereu de echipele care vor fi depășite pe această linie de finiș a curselor.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro