Stire

Rusia insistă cu „operaţiunea specială”: „Război înseamnă distrugerea completă a infrastucturii, înseamnă distrugerea completă a oraşelor”

11.05.2023 ⋅ 0 comentarii


Dmitri Peskov: Operaţiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei este "foarte dificilă", dar va continua. Campania se desfăşoară lent, pentru că Moscova nu duce un război, spune Dmitri Peskov.

Operaţiunea militară dusă de Rusia împotriva Ucrainei este „foarte dificilă”, dar va continua, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la un post de televiziune bosniac, relatează The Guardian, care citează TASS.

Rusia a reuşit să afecteze grav maşina militară ucraineană şi acest efort va continua, a adăugat el, într-un lung interviu în timpul căruia a repetat multe dintre narativele Moscovei despre conflict.

„Operaţiunea militară specială continuă. Este o operaţiune foarte dificilă şi, bineînţeles, anumite obiective au fost atinse într-un an”, a declarat Peskov, potrivit TASS.

Ucraina continuă să bombardeze zonele din estul ţării ocupate de Rusia, iar Peskov a declarat că acest lucru demonstrează necesitatea de a continua conflictul şi de a respinge forţele pro-ucrainene, a relatat şi Reuters.

În condiţiile în care Ucraina acuză Rusia că a vizat în principal obiective civile, Peskov susţine că Rusia a lansat nenumărate lovituri cu rachete împotriva a ceea ce el a spus că sunt ţinte militare din întreaga Ucraină.

Peskov a mai spus că nu are nicio îndoială că Bahmutul „va fi capturat şi va fi ţinut sub control”. Însă campania rusă din estul Ucrainei se desfăşoară încet, deoarece Rusia „nu poartă un război”, a explicat el.

„A purta un război este o chestiune complet diferită – înseamnă distrugerea completă a infrastucturii, înseamnă distrugerea completă a oraşelor”, a spus el. „Noi nu facem acest lucru. Încercăm să păstrăm infrastructura şi să păstrăm vieţile oamenilor”, a adăugat purtătorul de cuvânt al lui Putin, citat de Reuters.

Comentariile lui Peskov nu s-au referit însă şi la afirmaţiile potrivit cărora ruşii ar fi abandonat poziţiile de la periferia sud-vestică a oraşului Bahmut.

O unitate militară ucraineană a declarat că a deplasat o brigadă de infanterie rusă de pe teritoriul frontului de lângă Bahmut, pretinzând că a coroborat o relatare a şefului grupului Wagner din Rusia că forţele ruse au fugit, scrie The Guardian.

Unităţile Wagner au condus un asalt rusesc de mai multe luni asupra oraşului din est, dar forţele ucrainene spun că ofensiva stagnează.

Sursa: romaniatv.net


 

fashiondays.ro