Stire

Ce lucrări se fac pe drumul judeţean Bârsa-Moneasa (FOTO)

11.05.2023 ⋅ 0 comentarii


Modernizarea drumului județean Bârsa-Moneasa se apropie de finalizare. În prezent, se lucrează la amenajarea rigolelor, la marcajele rutiere și la celelalte aspecte ale drumului, pentru a asigura un transport rutier sigur și corect.

„Stațiunea Moneasa poate fi catalogată ca perlă a turismului arădean, având acest statut încă din secolul al XIX-lea. Noi, ca și administrație, contribuim la creșterea și consolidarea stațiunii prin mijloacele pe care le avem. În primul rând, e vorba de infrastructură, în special cea rutieră, pentru ca la investițiile publice să se poată adăuga și cele private. Drumul Bârsa-Moneasa face parte din strategia noastră de dezvoltare unitară a județului”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Drumul județean DJ 792B are o lungime totală de 22,024 km și își are început în localitatea Bârsa, de la intersecţia cu drumul naţional DN 79A și sfârșitul la ieşirea din localitatea Moneasa, traversând următoarele localități: Donceni, Buhani, Dezna, Rănuşa, Moneasa. Valoarea totală a lucrării este de 46,8 milioane de lei.

În cadrul lucrărilor de modernizare se amenajează carosabilul propriu-zis, șanțurile de colectarea și dispozitivele de evacuare a apelor pluviale, se sistematizează intersecțiile clasificate și neclasificate, cât intersecţia la nivel cu calea ferată Arad-Brad. Nu în ultimul rând, se va asigura accesul la proprietăți în localităţile Bârsa, Donceni, Buhani, Moneasa.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro