Stire

Investiții la Pleșcuța

15.05.2023 ⋅ 0 comentarii


Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, și primarul de la Pleșcuța, Viorel Marius Groza, au vizitat zilele trecute obiective din comună cuprinse pe lista viitoarelor investiții.

„Merg zilnic în satele, comunele, orașele din județ, pentru că îmi doresc să cunosc îndeaproape investițiile realizate de primari, planurile de viitor, nevoile și așteptările acestora. Am fost și în zona Pleșcuța, unde m-am întâlnit cu domnul primar Viorel Marius Groza și am discutat strategia de modernizare a comunei. Muncim în echipă și mă bucur că la Pleșcuța avem un primar eficient, care reușește să găsească soluții atunci când își propune o investiție”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Primarul Viorel Marius Groza a adăugat: „Cel mai important proiect al administrației locale este modernizarea străzilor în localitățile Tălagiu, Aciuța și Dumbrava. Sunt lucrări în valoare totală de 7,59 milioane lei, finanțate prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny și din bugetul local. Termenul de execuție este de 21 de luni de la emiterea ordinului de începe a lucrărilor”.

Președintele Iustin Cionca și primarul Viorel Marius Groza au vizitat și școala din Pleșcuța, care urmează să fie modernizată, în parteneriat cu Asociația „Cetatea Voluntarilor”. De asemenea, Primăria Pleșcuța a delegat Consiliul Județean Arad să depună un proiect privind dotarea școlii cu mobilier din fonduri europene.

Consiliul Județean a alocat bani pentru investiții importante în comuna Pleșcuța și în satele aparținătoare: reabilitarea Căminului Cultural din Tălagiu, reabilitarea corpului de clădire veche al Primăriei,  construirea capelei în Pleșcuța, montarea sistemului de încălzire centralizată la Școala Generală din Pleșcuța, reabilitarea școlii din Tălagiu și a grădiniței din Pleșcuța, modernizarea  străzilor, asfaltarea de drumuri comunale, reabilitarea blocului de locuințe.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro