Stire

Asociația Citizenit vă invită la filme documentare KineDok powered by One World Romania

23.05.2023 ⋅ 0 comentarii


Vă așteptăm în număr cât mai mare luni 29 mai, de la ora 19:00, la Cinema Arta, unde dăm startul unui nou sezon Kinedok! Vom vedea împreună documentarul georgian “Procesul Anei”, iar după proiecție vom avea deosebita ocazie de a participa la o discuție cu regizoarele filmului Mariam Jachvadze și Tamara Mshvenieradze.

KineDok, programul european care promovează documentare creative în spații alternative, ajuns deja la ediția cu numărul 9, revine în toată țara cu o selecție de 17 filme și dezbateri cu regizori, protagoniști și alți invitați speciali. Un program divers și contemporan, prezent în Arad încă de la prima ediție prin proiecțiile organizate de asociația Citizenit.

Deschiderea noului sezon are loc în 5 orașe: Arad, Bistrița, București, Cluj-Napoca și Oradea, și aduce în discuție tema justiției, între politică și politici de gen, prin documentarul „Procesul Anei”, în care o tânără avocată și apărătoare a drepturilor omului trece printr-un proces care ar putea deveni un punct de cotitură pentru Georgia, în momentul în care candidează pentru a fi noul Avocat al Poporului din această țară.

ANA’S TRIAL

Regia: Mariam Jachvadze, Tamara Mshvenieradze

Producţie: Georgia, 2023

Durată: 43 min

Sinopsis:

Ana, o tânără avocată și apărătoare a drepturilor omului, se confruntă în prezent cu un proces care ar putea deveni un punct de cotitură pentru ea și pentru viitorul Georgiei, în momentul în care candidează pentru a fi noul Avocat al Poporului din această țară.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro