Stire

Peste 39 de tone de deşeuri, oprite la Nădlac II

23.05.2023 ⋅ 0 comentarii


Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au efectuat controlul, la intrarea în ţară, pentru două mijloace de transport încărcate cu peste 39 de tone de deșeuri, constând în textile. Autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară a mijloacelor de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transportului.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific pentru două automarfare conduse de doi cetățeni români. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din textile, de la societăți comerciale din Germania , pentru firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu 39.020 kg de deșeuri constând în textile, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.       

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijloacele de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro