Stire

Amenzi de 9.000 de lei pentru gunoaiele aruncate pe stradă (FOTO)

24.05.2023 ⋅ 0 comentarii


Mai mulţi indivizi certaţi cu bunul-simţ au fost amendaţi de Poliţia Locală pentru gunoaiele lăsate în urma lor pe stradă. În ultima săptămână, pentru astfel de fapte au fost aplicate amenzi de 9.000 de lei, în plus, persoanele prinse au fost puse să facă curăţenie.

„În această săptămână, poliţiştii locali cu atribuţii de ordine publică din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad, au constatat într-o singură zi, 6 fapte de încălcare a prevederilor HCLM nr. 162/2006 privind gospodărirea municipiului Arad, pentru săvârşirea cărora au aplicat sancţiuni în cuantum total de peste 9.000 lei.

Astfel, echipajul din teren a identificat contravenienţii, în urma unei semnalări transmise prin Dispeceratul Poliţiei Locale, de un cetăţean, indignat de faptul că în zona de parcare auto din Piaţa Mihai Viteazul, se aflau mai multe persoane care aruncau nestingherite pe domeniul public coji de seminţe şi diferite ambalaje de alimente pe care tocmai le-au consumat, deşi la câţiva metri distanţă era amplasată platforma de gunoi. 

Indivizii surprinşi, au fost amendaţi, fiind obligaţi să cureţe locul respectiv, aducând domeniul public la starea iniţială.

Menţionăm că potrivit actului normativ mai sus amintit, este obligatorie aruncarea oricăror obiecte, ambalaje (doze, pahare de unică folosinţă, ziare, pachete goale de ţigări, mucuri de ţigări, sticle, PET-uri, etc.) doar în pubelele special amenajate în acest sens. În situaţia nerespectării normelor de conduită impuse în spaţiul public, contravenienţii se expun la amendă, în cuantum cuprins între 1.501 şi 2.000 lei.

Recomandăm cetăţenilor apelarea de îndată a Dispeceratului Poliţiei Locale, la numărul gratuit de telefon 0257-939 (regim permanent), în situaţia în care descoperă evenimente asemănătoare celor descrise. Venind în sprijinul poliţiştilor locali şi completând în acest fel acţiunile de verificare a parcurilor și locurilor de joacă efectuate de agenţi în teren în scopul identificării celor care aruncă pe alei ambalaje, hârtii, sticle, resturi de țigări etc, dar și pe cei care tulbură ordinea și liniștea publică, echipajele au posibilitatea constatării contravenţiei în timp real, în vederea aplicării măsurilor legale care se impun”, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale.

Sursa foto: Poliţia Locală


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro