Stire

Culoarea roșie: cum să o integrați în decorul casei?

29.05.2023 ⋅ 0 comentarii

În paleta de culori, roșu se remarcă întotdeauna ca fiind o nuanță puternică, destul de dificil de asortat, fie că vorbim de haine și modă sau de designul interior al unei locuințe. Dacă îți place roșul și te gândești tot mai mult să incluzi această culoare în decorul casei tale, inspirația ta poate veni chiar din acest material. 

Iată cum poți integra culoarea roșie, astfel încât să păstrezi un echilibru cromatic: 

Piese de mobilier în culoarea roșie

Primul lucru pe care trebuie să-l știi despre această culoare este că ea trebuie folosită cu moderație în designul interior. Deși are capacitatea de a oferi unei încăperi un aer vibrant și vesel, ea nu trebuie să se regăsească în prea multe zone sau pe mai multe accesorii din locuința ta. 

Dacă vrei să incluzi roșul în decorul casei, alege o singură piesă de mobilier într-o nuanță sângerie. Poate fi canapeaua, un fotoliu din living, cadrul patului din dormitor sau un scaun de birou roșu. Indiferent unde alegi să adaugi această culoare exuberantă, asigură-te că o folosești cu limite. De asemenea, alege o singură nuanță de roșu și evită să combini mai multe, căci efectul vizual va fi unul nedorit. Dacă pui și vișiniu și corai și alte derivate ale culorii riști să încarci în exces încăperea.

Roșu pe un perete din living

Dacă îți place culoarea roșie și totuși vrei să păstrezi un stil minimalist în ceea ce privește piesele de mobilier, poți vopsi un perete. În living, cel din spatele canapelei ar putea arăta excelent într-o nuanță vibrantă de roșu. 

De asemenea, poți opta pentru roșu ca fundal pe un perete unde vei așeza corpuri de mobilă suspendate. Însă, dacă alegi să zugrăvești cu roșu ai nevoie de nuanțe cât mai neutre pentru toate celelalte obiecte din casă, astfel încât să lași culoarea să fie vedeta. 

Accesorii roșii ca pată de culoare într-un stil minimalist

Cei care adoră stilul minimalist în locuința lor vor opta pentru nuanțe de alb, negru, bej sau gri, fie că vorbim de mobilă, de culoarea pereților, de parchet, gresie sau alte finisaje. Totuși, o pată de culoarea are capacitatea de a oferi o notă aparte oricărui spațiu. 

În cazul în care alegi să te joci cu roșu, însă nu știi sigur pentru cât timp vrei să ai această culoare puternică în casa ta, accesoriile sunt soluția. Decorează livingul cu perne sau cu un tablou care să cuprindă nuanțe de roșu. În dormitor poți opta pentru draperii roșii, iar în baie merg de minune câteva lumânări parfumate, pe care le vei putea folosi și pentru relaxare. Marele avantaj al utilizării accesoriilor din casa ta ca pată de culoare este acela că poți schimba complet aspectul ori de câte ori de plictisești. Pur și simplu le înlocuiești cu alte obiecte de decor, în alte nuanțe. 

Designul interior minimalist, neutru din punct de vedere cromatic, este cel mai permisiv în a include roșul în decorul casei tale. Riscul de încărca în exces încăperile, de a nu combina inspirat culorile sau de a avea prea multe în același loc este redus semnificativ. 

Culoarea roșie inspiră pasiune și poftă de viață și poate fi inclusă cu succes în decorul casei tale atâta vreme cât respecți câteva reguli simple din punct de vedere estetic. Limitează-te la a alege un singur element roșu, fie că e o piesă de mobilier, un perete sau un accesoriu și lasă-l să fie vedeta încăperii. De asemenea, evită să combini roșul cu o altă culoare puternică, precum albastru, galben sau verde, ci orientează-te mai degrabă spre alb, gri deschis sau bej.

fashiondays.ro