Stire

A fost aruncat în aer barajul Nova Kakhovka din regiunea Herson; centrala nucleară Zaporojie ar putea fi pusă în pericol

06.06.2023 ⋅ 0 comentarii


Barajul de lângă Herson a fost aruncat în aer de forțele ruse. Barajul Nova Kakhovka din zonele controlate de ruși din regiunea Ucrainei Herson a fost aruncat în aer de forțele ruse, a anunțat marți comandamentul sud al Forțelor Armate ucrainene, scrie tvr.ro.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a numit distrugerea barajului „probabil cel mai mare dezastru tehnologic al Europei din ultimele decenii” și o „crimă de război odioasă”. „Amploarea distrugerii, viteza și volumul de apă pune în pericol zona din aval", scriu autoritățile locale pe canalele de comunicare.

Anton Gerashchenko, un consilier al ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, a postat mai multe detalii despre evacuarea populației, pe Telegram. Locuitorii din ceea ce el a numit „zona de pericol” au fost, îndemnați să închidă aparatele electrice.

Barajul, construit în era sovietică în partea de sud a Ucrainei controlată de Rusia a explodat marți, declanșând un potop de apă în zona de război, au anunțat atât forțele ucrainene, cât și cele ruse. Ambele părți au dat vina pe cealaltă pentru distrugerea barajului, transmite The Guardian.

Intraţi AICI pentru detalii.

Potrivit digi24.ro. Energoatom, compania de energie nucleară de stat ucraineană, transmite că distrugere barajului din Herson „ar putea avea consecințe negative pentru centrala nucleară Zaporojie, dar pentru moment situația este „sub control”.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: g4media.ro


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro