Stire

Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze se prezintă - Ana-Maria Dragoş: „Viața în schimbare”

07.06.2023 ⋅ 0 comentarii


Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze şi Asociaţia Con Brio continuă să-şi prezinte membrele. După managerul Tabita Alexa şi dr. Liliana Bran, directorul Şcolii Sanitare Postliceale Arad, astăzi a fost rândul Anei-Maria Dragoş, vicepreşedintele Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze şi preşedinte al Asociaţiei Con Brio.

Prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşeditele Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze a ţinut ca în prima parte a conferinţei de presă de astăzi să spună câteva cuvinte despre Ana-Maria Dragoş. „Mi-a plăcut foarte mult cum a gândit această prezentare şi titlul pe care l-a dat: «Viaţa în schimbare». Ea reprezintă cel mai bine această schimbare. A început prin a fi recuziter, sufleur, a ajuns actriţă şi apoi manager cultural, conducând nou ani cultura arădeană în calitate de manager al Centrului Cultural Judeţean Arad. M-a impresionat în mod special că a îmbinat întotdeauna arta cu managementul. Se poate! Poți să fii bun manager și bun în plan artistic. Viața în sine văzută ca o existență în schimbare ne face să pledăm pentru nevoia de a accepta ideea de schimbare. Astăzi poate mai mult ca oricând este nevoie să ne asumăm această schimbare în devenirea noastră ca personalități umane”, susţine prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

Prin muncă

În cea ce o priveşte, Ana-Maria Dragoş a ţinut să spună că priveşte în urmă cu emoţie, având în vedere că tot ceea ce a făcut a făcut prin muncă. „Mă gândesc cu emoţie atunci când privesc în urmă, pentru că tot ceea ce am făcut am făcut prin muncă. În decursul anilor m-am schimbat foarte mult, mi-am schimbat și valorile, punând accent și pe partea spirituală. Fiecare vârstă are valorile sale și trebuie să ne adaptăm. Mergem mereu înainte, ne schimbăm și trebuie să ne ascultăm mereu conștiința. Tot timpul am avut o conștiință ca un polițist care atunci când am greșit m-a fluierat și mi-a atras atenția. Încerc să merg frumos mai departe, îmi iubesc familia care este totul pentru mine şi merg cu Dumnezeu înainte”, a declarat Ana-Maria Dragoş.

„Viața în schimbare”

Ana-Maria Dragoş este absolventă a Școlii Generale nr.19, actualmente Liceul de Arte Sabin Drăgoi, a Liceului Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului-Arad, urmând mai apoi Facultatea de Teatru şi Televiziune, Secția Actorie din cadrul Universităţii Babeș Bolyai-Cluj; Facultatea de Științe Juridice din cadrul Universităţii Vasile Goldiș Arad şi un master în Management Afaceri, Comerț şi Turism la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad.

„Primul loc de muncă a fost la Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad, ca: recuziter, sufleur, regizor tehnic și actriță.  Apoi am intrat în lumea afacerilor, înființându-mi prima societate la 26 de ani, având activitate neîntreruptă în domeniul privat timp de 20 de ani, în diverse domenii: comerț  cu piese auto, selectare şi plasare forță de muncă în străinătate, administrare societăți și consultanță, cursuri de noțiuni fundamentale de igienă și construcții. Ceea ce nu m-a împiedicat ca în anul 2007 să devin manager al Centrului Cultural Județean Arad pentru o perioadă de  9 ani.

Inițiativa doamnei Doamnei Prof. univ. dr.Lizica MIHUȚ de a înființa Asociația CON BRIO mi-a adus o mare bucurie și iată că azi, în calitate de președinte, sunt împreună cu membrele asociației, care, fiecare în parte, are capacitatea și responsabilitatea de a reprezenta o profesie, iar activitatea intensă, în diverse domenii, a Forumului COLABORĂRII ȘI PRIETENIEI ROMÂNO-CHINEZE îmi aduce imensa satisfacție de a fi prezentă în calitate de vicepreședinte la evenimentele internaționale organizate în ultimii 8 ani.

În tot ceea ce am făcut am căutat bucuria și niciodată nu mi-a fost teamă de schimbare, dimpotrivă. Am muncit cu plăcere, am încercat să ies din zona de confort, să mă autodepășesc, să ajung la potențialul meu maxim. M-am străduit să trăiesc frumos și să nu fac rău nimănui.

Darurile sunt împărțite și Dumnezeu a dat cel puțin un talant fiecăruia. Să-l înmulțim cu înțelepciune, dragoste și recunoștință!”, mai susţine Ana-Maria Dragoş.

 

 


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro