Stire

Aradul merge înainte! Capitole din istoria orașului

09.06.2023 ⋅ 0 comentarii

“Aradul merge înainte! Capitole din istoria orașului

De la mijlocul secolului al XIX-lea până la începutul secolului XX"

Autori: Király András, Lehoczky Attila, Muntean Tibor, Puskel Péter, Ujj János

Traducerea în limba română: Gabriel Roman

ISBN 978-606-675-367-8

Opera comună a istoricilor noștri bazată pe fapte dovedite oferă o lectură de referință pentru toți cei interesați de orașul Arad și de toate orașele noastre. În această lucrare sunt prezentate amănuntele contribuției predecesorilor noștri, contribuție care se întinde de-a lungul mai multor secole, la întemeierea și dezvoltarea orașului, detalii care au fost ignorate de alții și care sunt în sfârșit puse la locul lor .

Capitolele cărții ne vorbesc despre formarea Aradului și despre procesul prin care acesta a evoluat de la o simplă așezare riverană Mureșului până la stadiul de oraș european modern. În același timp obținem o descriere fidelă a procesului de urbanizare prin care cetățenii responsabili și conducătorii orașului de atunci au creat imaginea Aradului de astăzi și au așezat fundamentele sale sociale și economice.

Autorii introduc cititorul în atmosfera orașului nostru prezentându-i dezvoltarea sistemului instituțional condus de personalități care au definit dezvoltarea intelectuală și culturală a Aradului.

Rodul muncii înaintașilor noștri, Aradul este un oraș cu caracter european, cu o moștenire culturală cu care se poate mândri orice arădean și a cărei păstrare si valorificare ar trebui să fie responsabilitatea comună a întregii comunități locale. Conștientizarea valorilor noastre poate oferi o bază pentru crearea acestui simț al responsabilității. Această carte poate aduce un serviciu valoros în acest proces și sperăm că vor fi mulți arădeni care o vor citi.

Citiți în avanpremieră aici:

https://www.arad.zone/blog-ar/-page/4

https://www.reddit.com/r/Arad_zone/

fashiondays.ro