Cultura Stire

Filmul „Doamna din furgonetă“, proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad

13.06.2023 ⋅ 0 comentarii


Lungmetrajul Doamna din furgonetă/The lady in the van (r. Nicholas Hytner), care promovează corectitudinea și toleranța, dar și într-ajutorarea celor mai puțin norocoși, va fi proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad.

Filmul va putea fi văzut vineri, 16 iunie 2023, de la ora 19.00 iar accesul publicului va fi gratuit.

Inspirat din viața reală, filmul aduce în prim plan viața unei femei care, la răscruce de drumuri a avut de fapt, o răscruce în viață. Putea să fie o pianistă celebră, însă a ales să fie o fugară fără nimic altceva în viață.

Mary e murdară, e nepoliticoasă, are multiple obsesii, e săracă, adică exact genul de persoană pe care membrii productivi ai societății, o ocolesc. Sărăcia, se pare, e un păcat în sine și păcătosul e întotdeauna și vinovatul absolut.

Maggie Smith interpretează magistral rolul principal din acest film pentru care a primit două nominalizări, una la Globurile de Aur și una la premiile BAFTA pentru cea mai bună actriță într-un rol principal.

Proiecțiile de filme de la Cinematograful Arta sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură Arad.

SINOPSIS

Biografic, Comedie, Dramă

Rating: N-15 (Nerecomandat minorilor cu vârste mai mici de 15 ani)

Dame Maggie Smith, câștigătoare a două premii Oscar, recreează unul dintre cele mai apreciate roluri - unica Miss Shepherd - în acest film, adaptare pentru marele ecran a cărții lui Alan Bennet.

Povestea lui Bennet este bazată pe povestea adevărată a domnișoarei Shepherd, o femeie cu origini incerte care își parchează „temporar” dubița pe aleea scriitorului Alan Bennett din Londra și locuiește acolo vreme de 15 ani. Ceea ce începe ca o favoare devine o relație care le va schimba viețile amândurora. Filmat pe strada și în casa unde Bennet și domnișoara Shepherd au locuit în toți acei ani, regizorul Nicholas Hytner se reîntâlnește cu Bennet pentru a aduce pe ecran această poveste emoționantă și mișcătoare.

Sursa foto: m.cinemagia.ro

 


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro