Local Stire

Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” va fi reabilitat prin PNRR

13.06.2023 ⋅ 0 comentarii


Consilierii municipali au avut de votat astăzi un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiție D.A.L.I. ”Reabilitare termică și modernizare clădiri unități de învățământ secundar superior din Municipiul Arad – Colegiul de Arte Sabin Drăgoi” .

Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” funcționează pe Bulevardul Revoluției nr.20, unde funcționează clasele de liceu, în mai multe corpuri de clădiri, care au destinația de școală, atelier de sculptură și sală de sport: Corpul C1- clădirea principală a școlii cu regim de înălțime S+P+3E, Sc = 5734 mp cu funcțiunea școală;  Corpul C2 – clădire cu funcțiunea de atelier de sculptură cu regim de înălțime P=1E, Sc = 244 mp – nu face obiectul contractului de finanțare, lucrările se vor suporta din fonduri proprii;  Corpul C3 – clădire cu funcțiunea de sală de sport – nu face obiectul acestui proiect.  

Până în prezent au fost efectuate doar mici intervenții pentru întreținerea și funcționarea în bune condiții a unității de învățământ, fără a realiza lucrări de reabilitare termică care să contribuie la reducerea consumului de energie și care să asigure un confort termic sporit. Pentru îmbunătățirea fondului construit printr-o abordare integrată a eficienței energetice, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se finanțează proiecte începând cu acest an, motiv pentru care s-a depus cererea de finanțare.

Pentru acest proiect s-a semnat deja contractul de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul Renovării, Operațiunea Renovarea energetică moderată sau aprobată a clădirilor publice, Titlu apel: PNRR/2022/C5/2/B2.1.A/1, Runda 2, iar una dintre obligațiile beneficiarului finanțării este prezentarea hotărârii de aprobare a documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici.      

Având în vedere necesitatea intervențiilor, s-a propus, astfel, aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții DALI ”Reabilitare termică și modernizare clădiri unități de învățământ secundar superior din Municipiul Arad – Colegiul de Arte Sabin Drăgoi”. 


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro