Stire

Alertă meteo: coduri galbene de caniculă și furtuni violente. Din weekend, temperaturile devin sufocante

24.08.2023 ⋅ 0 comentarii


Prognoza meteo a fost actualizată de ANM. O atenționare meteo de caniculă a fost emisă pentru estul și sud-vestul țării. Temperaturile vor sări la 36 de grade, inclusiv în București. Și totuși, ploile nu se lasă duse: meteorologii anunță furtuni violente, cu vijelii și grindină.

Interval de valabilitate: 24 și 25 august
Fenomene vizate: val de căldură și disconfort termic ridicat
Zone afectate: conform textului și hărții

În vestul, sud-vestul și sudul teritoriului valul de căldură se va menține. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 22 de grade.

La finalul săptămânii, valul de căldură se va extinde în toată țara și se va intensifica din nou.

Interval de valabilitate: 24 august, ora 12:00 – 24 august, ora 23:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului și hărții

În sudul și estul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Olteniei, în vestul și nordul Munteniei, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55...70 km/h), vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

 

Sursa: realitatea.net


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro