Stire

24 august - Ziua Independenței Ucrainei. Promisiunea făcută de Zelenski poporului în cea de-a 19 lună de război cu Rusia

24.08.2023 ⋅ 0 comentarii


Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat, joi, ”poporul liber” ucrainean, într-un mesaj transmis cu ocazia sărbătoririi Zilei Independenţei, în timp ce țara sa intră într-a 19-a lună de război cu Rusia. Vorbim despre o sărbătoare cu o importanță deosebită pentru Ucraina, țara celebrând cea de-a 32-a aniversare a independenței sale față de URSS.

”Marele popor al marii Ucraine sărbătoreşte azi o zi mare: Ziua Independenţei! Sărbătoarea unui popor liber. Sărbătoarea unor oameni puternici. Sărbătoarea oamenilor demni. Sărbătoarea oamenilor egali”, a transmis Zelenski, conform unui comunicat al președinției ucrainene, relatează Ziare.com.

Amintind că ”o Ucraină independentă este dezideratul pentru care luptăm”, liderul de la Kiev a lăudat contribuțiile tuturor cetățenilor, spunând că ”într-un război mare, nu există fapte mici”.

El le-a mulțumit ucrainenilor de pe front, voluntarilor și familiilor acestora și și-a exprimat regretul pentru soldații căzuți la datorie, pe câmpul de luptă.

”Sunt eroi care ne-au ajutat să nu pierdem Ucraina”, a subliniat președintele ucrainean.

Zelenski le-a mulțumit și medicilor care salvează mii de vieți, dar și jurnaliștilor care ”răspândesc adevărul despre Ucraina și despre acest război în diferite limbi”.

El și-a încheiat mesajul cu un ton optimist, asigurându-i pe ucraineni că ”vor fi martori la revenirea Ucrainei”.

Sursa: realitatea.net


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro