Stire

La început de an şcolar: Poliţia şi celelalte instituţii caută dealerii de droguri care îşi vând marfa în apropierea unităţilor de învăţământ sau chiar în şcoli

08.09.2023 ⋅ 0 comentarii


Implementarea la nivel județean și local a Planului Național Cadru de Acțiune pentru siguranța școlară a fost subiectul unei ședințe convocate de prefectul Toth Csaba, la care au participat subprefectul Doru Sinaci și reprezentanți ai inspectoratelor județene de poliție, jandarmi și situații de urgență, ai Inspectoratului Școlar Județean Arad, Direcției de Sănătate Publică și Centrului de Prevenire, Evaluare și  Consiliere Antidrog.

„Luni încep cursurile în mediul preuniversitar și obiectivul nostru este ca elevii să fie în siguranță, atât în școală, cât și pe drumul către și dinspre unitățile de învățământ. Pentru aceasta e nevoie să acționeze mai multe instituții și pot spune că cel puțin în ceea ce le privește pe cele care au fost reprezentate la întâlnirea noastră de lucru de astăzi, își cunosc atribuțiile legale și vor acționa în baza acestora. Mai departe trebuie să mergem și spre administrațiile locale, urmând să le comunicăm acestora măsurile necesare pentru remedierea problemelor constatate cu ocazia diferitelor acțiuni de control în școli.

Punem un accent deosebit pe prevenirea consumului și comercializării drogurilor, iar în această materie poliția și celelalte instituții cu atribuții în materie lucrează pentru depistarea dealerilor care acționează în zonele apropiate unităților de învățământ sau chiar în școli. De asemenea, începând cu primele săptămâni de școală vor fi lansate mai multe acțiuni de prevenire a consumului de droguri, având ca grupuri țintă atât elevii, cât și părinții care pot la rândul lor contribui decisiv, de acasă, la stoparea oricăror comportamente nesănătoase ale copiilor”, a declarat prefectul Toth Csaba.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro